måndag 12 januari 2009


Självklart blir jag oerhört smickrad när jag kommer hem efter en helg på landet, och möts av hela två utmärkelser!

Det är Jennie på Kalasgott och Min Fruktsallad som uppenbarligen gillar mig, eller rättare sagt bloggen, såpass mycket att de vill visa det offentligt.

Detta är ju egentligen en sorts kedjebrev, fast med enbart goda egenskaper.
Jag brukar själv slänga ut en liten blänkare när jag hittat någon ny blogg som jag fastnat för, och det är väl lite i samma härad som detta.

Jag var bara tvungen att försöka fixa till en liten egen design (vet knappt om det ordet förtjänar att förknippas med mina amatörmässiga försök).

I vilket fall, så skickar jag lite matbloggskärlek vidare till Pytte - en gång till, till Fröken Dill, som är en verkligt givande bloggbekantskap, till kära Lena, som snart är på gång igen efter jul- och nyårsuppehåll samt till Lotta, som kanske inte alltid skriver så ofta som hon själv vill, men när hon skriver är det alltid lika läsvärt och aptitretande.
En annan läsvärd blogg är FOOD MOB, vars innehavare försvunnit söderut på avundsvärd semester.

Jag följer (eller försöker i varje fall följa) vid det här laget en avsevärd mängd matbloggar. Det märks verkligen att det finns matbloggar för de flesta tycken och smaker, och för olika målgrupper. Somliga följer jag mest som ren kuriosa, andra för att jag lär mig saker och inspireras till att tänka nya tankar.

Det kan vara väl värt ett besök på Bloggtoppen för att botanisera sig nedför Matbloggtoppen. Där är chansen stor att man hittar något intressant och spännande som du annars kanske hade missat.
Det blir ju trots allt gärna lite rundgång i länklistorna, oss matbloggare emellan.

Tidigare tyckte jag att listan med svenska matbloggare fungerade bra, men nu känns den väldigt dåligt uppdaterad. Skulle tro att Linda just nu har för mycket annat, viktigare för sig i livet än just denna lista.
Många bloggar på listan uppdateras ytterst sällan, eller verkar till och med ha upphört.
Det är lite synd att en så bra idé inte längre fungerar som den var tänkt.

5 kommentarer:

 1. Du har helt klart en av de mest givande matbloggarna. Den är "down to earth", funkar alltså för mig och mina barn.

  Den främjar kreativiteten i mitt eget kök. Till exempel skall jag idaq göra valnötsbröd efter ditt recept. Har haft ingredienserna klara och stått i startblocken hela helgen för att göra just valnötsbröd, men inte kommit till skott. Idag skall jag testa ditt recept.

  SvaraRadera
 2. Stort tack för beröm!

  Jag tycker matblogglistan på www.matforum.nu är rätt bra. Det känns som om de flesta är med där och listan sorteras också så att de som inte uppdaterat på länge hamnar längre ner.

  Apropå kyckling, har du testat Bosarps ekologiska kyckling? Visst är den dyr, men den är otroligt god.

  Lergryta är suveränt om man vill laga kyckling så att den blir saftig.

  Många hälsningar från fröken Dill

  SvaraRadera
 3. oh, tack söta snälla du!

  Dessutom måste jag helt hålla med om bacon - det är perfekt till mycket.

  kram och god fortsättning.
  // Lotta

  SvaraRadera
 4. Stefan: Tack, vad glad och stolt jag blir! Det är helt fantastiskt att jag kan inspirera andra till att pröva att laga och baka det jag själv gillar.

  Fröken Dill: Bra tips! Jag har inte varit inne på "Matplatsen" på flera månader.

  Lotta: Du vet ju att du är en favorit hos mig ;)!

  SvaraRadera
 5. Oj, först nu såg jag detta inlägg - tack snälla för ännu mer matbloggskärlek! Det värmer verkligen. Right back at ya!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...