måndag 19 januari 2009

Burkbytarbestyr


Bilden är lånad från iStockphoto.

Jag skall på Taffel-middag med burkbyte nu på fredag.
Sanningen att säga så är jag aningen nervös inför detta. Det är nämligen så att det var mycket längesedan jag gick någonstans utan någon familjemedlem i sällskap, i syfte att träffa för mig nya bekantskaper.
Nu är det ju inte några farliga typer jag skall träffa, utan som Matälskaren själv uttryckt det, matbloggare och andra hangarounds.

Den burk som skall medföras, för att sedan en eller flera gånger bytas, har givit mig en hel del bekymmer. Jag är nämligen inte typen som har särskilt exotiska burkar hemma i skåpen. Kanske är jag hemmablind - det finns säkerligen burkar i mina skåp, som skulle kunna framstå som exotiska för någon annan.
Jag blev i varje fall lättad, när jag förstod att även hemlagade godsaker i en för ändamålet lämplig burk brukar accepteras; ja, till och med vara uppskattat.

Då finns det hopp även för mig. I stället för att svettig och nervös irra runt i någon så kallad invandrarbutik och i desperation rycka till mig något som i mina ögon ter sig tillräckligt exotiskt (men som i själva verket säkert är värsta mainstream-produkten för en riktig matnörd) - så kan jag helt enkelt förlita mig på min egen förmåga att tillverka något smaskigt.
Smaskigt då givetvis i dubbel bemärkelse.

5 kommentarer:

 1. Kul!! Tänk vad skönt att få gå iväg och göra något roligt bara du!! Hittar du ingen att byta burk med så skicka ner den hit så kan jag få något att smaska på :-)

  SvaraRadera
 2. Finns det något sätt att få en hint om vilken som är just din burk? Har en känsla av att innehållet kommer att vara extra smaskigt...

  SvaraRadera
 3. Sara: ag lovar att du/ni skall få saker att snaska på om/när ni kommer upp hit v 15!

  Pytte: Jag har inte kommit så långt rent praktiskt ännu - men det är inte omlöjligt att det kan dyka upp någon liten hint framåt torsdag, eller så...

  SvaraRadera
 4. Åh vad roligt! Hoppas det blir bra! Jag kan tyvärr inte komma med själv. :(

  SvaraRadera
 5. Anne: Ja, jag hoppas (och tror) att det blir jättetrevligt.
  Kanske får vi tillfälle att ses någon annan gång ;)?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...