lördag 24 januari 2009

Burkar, bönor och bloggbekanta


Jag är långtifrån först att skriva om gårdagens Taffel-middag med burkbyte hos Seyhmus. Maten var så brutalt god att jag inte ens skall försöka ge mig på att beskriva vad jag åt.
Förhoppningsvis var jag den enda av de mer än sextio deltagarna som var tvungen att vakna vid 06.15. Det var aningen smärtsamt, eftersom jag inte kom i säng förrän framåt 02.00 i morse.

Erkännas skall att jag kände mig ganska modig, som kom ensam i går kväll. Det visade sig vara fantastiskt kul att få lite ansikten på personerna bakom de olika matbloggar jag håller koll på.
Den påse flageoletbönor Pytte förärade mig framstod till en början som kvällens största behållning - den var i sig en tillräcklig anledning för mig att dyka upp.
Detta var innan jag insåg vilket trevligt sällskap jag råkat hamna i. Så blev ju kvällen också avsevärt mycket senare än jag kunnat ana.
Till min förtjusning visade sig mina burkbytarbryderier vara hjärnspöken. Min kakburk intresserade ett antal personer; den bytte ägare några gånger under kvällen. Jag har knaprat i mig de sista kakorna i dag (de som inte fick plats i burken), och jag kan bara säga som så att jag tror jag ha en ny favorit bland mina småkakor. Inget ont om dessa, eller de här, men kombinatonen av valnötter, vanilj och anis var utsökt.

Vad kom jag själv hem med, då? Jag bytte, skall erkännas, en burk med rostad salladslök i olja mot en burk kondenserad mjölk.
Kondenserad mjölk är en sådan där ingrediens som jag många gånger spanat på, och funderat över att köpa. Med den kan man laga dulce de leche.
Föreställ er hur gott det skulle vara att ha till, eller i, glass.

Jag kan bara hoppas att det inte dröjer för länge innan det kan bli fråga om burkbytarträff igen.

5 kommentarer:

 1. Jag skulle ha gått dit.....
  Precis som du så känner jag ingen och drog mig därför ur precis innan jag ens hanna anmäla mig.
  Fegt, jag vet.
  Du inspirerade mig för övrigt att ta fram glassmaskinen!
  Den inhandlades i Bonn någon gång tidigt 90-tal men är still going strong!
  Tyvärr så har vi ett par nötallergiker i familjen vilket gör att ditt fantastiska recept går bort, synd!
  Ha en fin söndag.
  /GoodGirl

  SvaraRadera
 2. GoodGirl: Så synd! Men nästa gång kommer du väl? Då "känner" du ju i varje fall mig ;).

  SvaraRadera
 3. Glömde - kul att jag inspirerat dig ta fram glassmaskinen! Många verkar tycka att det är en löjligt hushållsmaskin, men i dessa tider känns den mer aktuell än någonsin.
  Jag njuter inte enbart av den goda smaken, eller av att experimentera mig fram till saker jag omöjligt kan hitta annat än i de mest välsorterade italienska glassbarerna. Att veta att glassen enbart innehåller det glass skall innehålla, och inte en massa konstigheter, är väl värt alla pengar.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig helt och fullt. Dessutom så har jag en svägerska som är laktosintolerant.
  Att se hennes glädje när hon slipper tofuglassen är skäl nog att dra fram schabraket ur skåpet!
  Jo, nästa gång kanske jag ska anmäla mig i alla fall.....du får väl peppa mig när det ska till!

  SvaraRadera
 5. GoodGirl: Tufuglass är ingen direkt hit...

  Jag lovar att hård-peppa dig!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...