torsdag 15 januari 2009

Nog finns det liv i burken...


Sent i går kväll kom jag på att jag skulle se efter om det hänt något med vår surdeg, efter att jag matat den. Det hade det - med besked.
Innehållet i burken hade ökat avsevärt. Det skall verkligen bli spännande att baka med denna för mig helt nya ingrediens. Alla tecken tyder nu på att det är en synnerligen livskraftig surdeg jag har att göra med.

Torsdag är ju den klassiska soppdagen, och det vankas faktiskt soppa och smörgås här hemma. En helt ny kycklingsoppa, på hemlagad buljong (jo, jag har äntligen fått fingarna ur; rapport kommer).
Soppmiddag med nybakat surdegsbröd - det låter väl inte så dumt?
Jag tror till och med jag skall glädja mina små smörälskande barn (och mig själv) med att köpa hem ett paket Bregott med havssalt.
Tillägg: Bilden ovan föreställer alltså min fördeg, som jag blandade till i går kväll inför brödbaket nu i eftermiddag.
Stor tvillingjäskorg för enkilosdegar från Bagaren & Kocken.

2 kommentarer:

  1. Härligt att baka med surdeg. Jag skulle vilja försöka, men har aldrig tid, tyvärr.

    Har däremot några bra, lite mer snabba, enkla matbrödsrecept som säkerligen kommer att dyka upp i bloggen.

    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Fröken Dill: Jag tror inte jag hade börjat experimentera med surdeg på egen hand. Möjligtvis i sommar, på semestern. Men nu hade jag ju den stora turen att få denna livskraftiga surdeg till skänks från goda vänner. Då kände jag att det var lika bra att sätta igång och pröva.
    Meb - recept på enkla, snabba, "vanliga" matbröd är aldrig fel!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...