onsdag 14 januari 2009
Ragu på cannelinibönor och coctailtomater
Denna lilla bönragu blev det perfekta tillbehöret till de ugnsstekta lårkycklingfileerna.
Så här års köper jag sällan färska tomater, men jag gör ett undantag för coctailtomater, som ofta har en ganska söt och fyllig smak, årstiden till trots. Dessa var inget undantag.
Den här sortens små, enkla grönsakstillbehör fungerar så bra till många typer av kyckling- och kötträtter. Ovanligt snabblagad var den dessutom - inget jag vanligtvis eftersträvar, men helt rätt vid just det här tillfället.
Jag började laga den strax innan kycklingen skulle tas ut ur ugnen, och medan kycklingen svalnade tillagades ragun - på knappt mer än 10 minuter.Ragu på cannelinibönor och coctailtomater
1 liten silverlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
smakrik olivolja
1 låda coctailtomater (250 gram)
0,5 dl vitt vin
samt, svartpeppar och råsocker efter smak
1 burk Zeta cannelinibönor
cirka i matsked grovt strimlad färsk basilikagrovt hackad pladpersilja till serveringBlanda silverlöken och vitlöken med olivolja i en kastrull, och låt dem småputtra en stund på medelvärme. KLyfta tomaterna, och tillsätt dem. Låt det hela koka några minuter. När blandningen har kokat ijop en aning, tillsätter du vinet och kryddorna. Koka ytterligare en stund.
Skölj bönorna, och rör ned dem i tomaterna. Värm på det hela, men bönorna skall inte koka länge - då riskerar de att bli mosiga.
Strö över bladpersilja vid serveringen, det passar så bra till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Måste testa. Kanske på tisdag kväll när T är i Stockholm. Gräsänka-dagar är köttdagar för mig!
SvaraRaderaA, min vän: Köttdagar - vilket ljuvligt ord. SYnd att din i övrigt så sympatiske make envisas med att dissa det goda köttet...;)
SvaraRadera