torsdag 22 januari 2009

Hör min bön


Jag var så lycklig i höstas, när jag såg att Risenta fått tillbaka flageoletbönor i sortimentet. Den som tillhör den vid den tiden avsevärt mycket mindre läsekretsen, kan kanske dra sig till minnes min sorg över de förlorade bönorna. Ni andra kan läsa om det här, om ni så önskar.
Dessvärre visade det sig att det var svårt att hitta var någonstans de fanns att köpa. Jag mailade givetvis Risenta, men fick till svar att de bara kunde se vad de sålde till grossisterna; inte vilka produkter som fanns i specifika butiker.
Varje gång jag går in i en matbutik där jag vanligtvis inte handlar, söker jag med blicken efter Risentas hylla, och hoppas på att hitta påsen jag längtat efter så länge. Hittills har mitt sökande till min stora besvikelse varit fullständigt förgäves.

Men - så kom jag på den briljanta idén att ta hjälp från er, mina läsare. Mer specifikt, de läsare som bor i Stockholm. Om någon av er skulle se dessa bönor i en butik - snälla, maila mig och berätta var de finns!

Den som först tipsar mig om var jag kan köpa flageoletbönor skall få någon trevlig form av hittelön.

Ni kan ju förstå att det inte är så lite provocerande att Risenta till och med använder just en påse med flageoletbönor i sin TV-reklam. Varje gång jag sett den stiger mitt blodtryck...

8 kommentarer:

 1. Annika, easy-peasy: ring butiker du vet har stort sortiment och be att få prata med "kolonialansvarig". Han vet och kan bestämma och det är honom du ska tjata på/be att han beställer hem. Säg att de kommer bli jättepopulära ;-) Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Jag lovar att hålla ögonen öppna-själv letar jag dinkel-couscous

  SvaraRadera
 3. Okej, vad säger du om det här då: Jag hade en påse i skafferiet, och tar med den till dig imorgon. Vågar man hoppas på ett recept i utbyte?

  SvaraRadera
 4. Pytte: Jag tror jag DÖR. VAR har du köpt dem? På Söder, hoppas jag; jag vill åka dit och tömma hyllan!!!

  Givetvis kommer recept, fattas bara annat!
  Hittelön kommer när du yppat inköpsstället....;)

  CrimsonAnna: Jag lovar hålla ögonen öppna!

  AnnaB: Toppentips, synd bara att vår ICA inte är så pigg på att ta emot önskemål från sina kunder (obegripligt nog).

  SvaraRadera
 5. På vi-butiken i Flemingsberg! Har länge gått och spanat på dem, men har tillräckligt med bönpåsar i hyllorna som det är.

  SvaraRadera
 6. Elin: Jag tror knappt det är sant! Jag börjar jobba efter min föräldraledighet, om drygt fem veckor....och var tror du jag jobbar?
  Flemingsberg!!!
  Det kanske finns en högre makt, trots allt....?

  SvaraRadera
 7. Annika: menar du att de är så kassa att de inte ens tar in något på prov fastän du är "stammis"? Sorgligt, tycker jag. Tror jag själv har blivit en mer krävande kund sedan jag fick inblick bakom kulisserna. Så himlans svårt är det ju inte att vara lite service-minded...

  SvaraRadera
 8. Anna B: De är inte direkt tillmötesgående så det stör. Jag tror helt enkelt inte de behöver vara det. De servar i stort sett hela Enskede, och det är alltid mycket folk i butiken.
  Mem, jag skall fråga...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...