torsdag 29 januari 2009

Allt skall man inte göra själv


Även fast jag älskar att baka och laga mat, så finns det ingen anledning att gå till överdrift.

Nu finns det säkert de som tycker att gå till överdrift är just vad som kännetecknar mina aktiviteter i köket - men det är inte det jag talar om nu.

Om det nu finns en redan existerande, perfekt produkt, som dessutom tillverkas på ett trevligt sätt (och som innehåller helt acceptabla ingredienser), då finns det väl inte någon anledning för mig att stå och försöka återskapa eller kopiera produkten hemma i mitt eget kök?

Den chokladdoppade lakritskolan med flingsalt från Chokladfabriken, är ett bra exempel på vad jag menar.
Visst skulle jag kunna stå och koka kola, kanske på receptet i Johanna Westmans julgodisbok - men vad skulle det vara bra för?
I bland är det ju inte enbart produkten i fråga med sin smak man är ute efter, utan i lika hög grad upplevelsen i själva inköpet. Jag tycket helt enkelt om den lilla ritualen i att, när tillfälle bjuds, gå och köpa mig en sådan här godbit.
Att det inte kan ske var som helst, utan måste planeras eller samordnas med något annat.
Detta lilla extra krångel är inte något irritationsmoment, utan en del av upplevelsen.

Vissa saker skall man helt enkelt inte göra själv.

9 kommentarer:

 1. jag, från västkusten och långt ifrån chokladfabriken, får helt sonika hålla mig till den hemgjorda varianten.... och nog är den god alltid :)

  SvaraRadera
 2. Sanna W: Och det gör du rätt i! Var och en blir salig på sin fason ;).

  SvaraRadera
 3. Åh! Det är min absoluta favorit från Chokladfabriken! Testade motsvarande på Xoxo (rörstrandsgatan) förr veckan och den var också fin :)

  SvaraRadera
 4. Lyckos Er Som bor I storstaden och har tillgång till allt det där utöver det vanliga ... men men jag är inte sämre utan jag köpte mig ett par på deras webshop så nu är det den som väntar, väntar.......

  SvaraRadera
 5. Förresten jag kom precis hem från Vår stad Växjö (bor 5 mil därifrån ) och där på Maxi fanns dina flageobönor !!!!hihihihi bara å du vet så kan jag förmedla om du behöver fler!!!!

  SvaraRadera
 6. Chokladfabriken är min favoritaffär! Dock är jag mer förtjust i kardemummatryffeln och deras chokladmuffins.
  Vi beställde även vår bröllopstårta från Chokladfabriken: en kokosbotten med ljus chokladmousse och limekräm. Behöver jag säga att jag var i sjunde himlen....????

  SvaraRadera
 7. Elin: Jag har inte vågat besöka Xoxo ännu, är lite rädd för att väcka ännu ett begär...

  Trebarnsmamman: Ja, som tur är finns ju nätbutiken!
  Det första receptet på flageoletbönor kommer i morgon. Sedan kommer det att rassla in fler under de närmaste veckorna. Jag tänkte bli flageolet-ambassadör ;)!

  GoodGirl: De har så många goda saker! Jag är väldigt förtjust i stjärnanis-, ingefärs- och rosépeppartryfflarna. För at inte tala om att fika där - latte och en chokladmousseskapelse, och man är i sjunde himlen! Måste nog beställa min födelsedagstårta från dem, fyller trots allt halvjämnt i år!

  SvaraRadera
 8. ÅH!! den där har jag hört talas om "på stan" flera gånger men aldrig lyckats prova. Vad bra att du påminde mig. Jag är ju en lycklig människa som inte har alltför långt till chokladfabriken! Håller helt klart med om att man skall hålla sig ifrån sånt som andra gör mycket - mycket bättra. :)

  SvaraRadera
 9. Katarina: Jag måste ju bara varna dig, för allt gott du kan ha hört om den stämmer...den är beroendeframkallande, minst sagt.
  men det är den värd!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...