fredag 31 oktober 2008

Ljummen sallad på rostad butternut squash, parmaskinka, chévre och avokado


Jag hade den stora glädjen att få lunchbesök av min goda vän A i dag.
Vår vänskap sträcker sig tillbaka till gymnasietiden. På grund av att vi sedan många år tillbaka bor i olika delar av landet, ses vi inte så ofta som man skulle kunna önska.
Självklart ville jag bjuda på något riktigt gott en sådan här mulen, regnig oktoberfredag. Det kändes naturligt att hämta inspiration från denna sallad, komponerad av Jamie Oliver . Jag föll pladask för kombinationen av rostad butternut squash och parmaskinka.
Som ytterligare ingredienser i salladen valde jag avokado, chévre och ICA's ekologiska salladsmix med späda blad av ruccola, spenat och röd och grön bataviasallad.
Slutligen ringlade jag över Zetas goda olja Intenso och vit balsamvinäger samt strödde över rostade pumpafrön.

Resultatet blev en smakrik och matig sallad, som passar även en kylig och regnig dag, när färska grönsaker egentligen är det sista man har i åtanke i matväg.

2 kommentarer:

 1. Hej Annika! Vill bara tala om att ikväll har vi ätit brysselkål med marinaden som du skrivit om tidigare. Vi åt den till skinkstek som jag la i stekpåse tillsammans med morot, lök, äpple och ingefära. Jag gjorde en sås på skyn med grädde. Gudagott!

  Jag har alltid försvarat den så hatade lilla brysselkålen. Nu tror jag till och med att jag kan bjuda på den :)

  SvaraRadera
 2. J: Så kul att höra! Det är en toppenmarinad i all enkelhet.
  Klart du skall våga bjuda på brysselkål nu!
  Låter som en riktigt god middag, för övrigt. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...