söndag 5 oktober 2008

Bondens marknad

Till min stora glädje besökte vi i går Bondens marknad på Katarina Bangata. Det var lika trevligt som jag hade förväntat mig! Åsynen av alla vackra, nyskördade grönsaker som låg i drivor var fantastisk. Och där fanns svartkål!

Inte bara det - vi kom även hem med bondbönor, fantastisk späd squash, savojkål, bladpersilja och inte minst bladselleri med bladen och roten kvar!

Vi köpte också rabarbersaft och havtornsmarmelad från Syltkrukan, samt flytande skogshonung.

Saften var makalöst god! Det var som att dricka min mammas härliga rabarberkräm. Dessutom var det bra pris på produkterna - man fick en burk marmelad och en flaska saft för 100 kronor. Saftflaskan kan man ju dessutom återanvända till egna, framtida saftprojekt...

Vi kommer helt klart att besöka Bondens Marknad nästa helg igen!

4 kommentarer:

 1. Jag bodde granne med Tessinparken förut, där Bondens marknad också huserar. Saknar att gå dit på helgerna. Köpte alltid massor.

  SvaraRadera
 2. j: Jag kan inte fatta att jag inte varit där på så länge! Det var två år sedan sist. men jag upplever ju något av en nytändning i köket, om man säger så...

  SvaraRadera
 3. Måste säga att bondens marknad är helt ljuvligt att besöka. Vi har det i min hemstad också. Tyvärr var det sista gången i lördags, längtar redan till nästa höst! Håller med om att maten smakar mykcet bättre!

  SvaraRadera
 4. mms: Här verkade det som att det är marknad två helger till. Hoppas det! Ja, det var verkligen en upplevelse. Säger väl en hel del om hur svältfödd man är på det sättet att handla råvaror - raka motsatsen till grönsaksdisken på ICA, om man säger så!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...