onsdag 8 oktober 2008

Och på den 45:e dagen hände det sig...

...att jag, lilla jag, fick en fin utmärkelse av Nässelblom & Choklad!

Jag har alltså i dag matbloggat i exakt 45 dagar. Därför kan nog vem som helst förstå hur otroligt hedrad jag känner mig av att bli uppmärksammad på detta vis!

Det finns så många fantastiska matbloggar, och min befinner sig fortfarande på spädbarnsstadiet, i full färd med att utvecklas och hitta sin form. Den här typen av utmärkelser sprider så mycket glädje och gör att det känns extra roligt att skriva och publicera. Jag vet att jag skrivit det tidigare, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så här roligt att matblogga!

Nu är det så min tur att uppmärksamma matbloggar som tilltalat mig! Det finns så många, väletablerade bloggar som redan fått utmärkelser flera gånger om. Men - eftersom jag är så ny som matbloggare, så tar jag mig friheten att börja med att tacka de som inspirerat mig och som indirekt fick mig att börja blogga själv:

Först av allt ett stort tack till Lotta/CURIOUS. Jag har skrivit det förut, och du vet att du var en viktig inspirationskälla när jag själv började blogga.

Tack också till Matälskaren, och Taffel över huvud taget; alltid lika läsvärt och inspirerande - och inte minst roande, vilket är viktigt för mig!

Jag vill skicka ett tack till Anne´s Food - så klart. Vackra bilder och givande läsning.

Bland övriga bloggar jag läser, finns en väldigt ny bekantskap, från förrförra veckan faktiskt. Jag syftar på Freestyle Cookery. Jag gillar Mikes sätt att skriva, och skulle gärna smaka på hans mat! Har ägnat en hel del tid åt att "läsa ikapp mig" på bloggen!

Min kära Lena skriver också på Storfamilj. Lena är inte bara en oerhört god vän, utan också en förebild. Hon har precis börjar blogga om livet (och inte minst maten) i en storfamilj. Jag vet att det kommer komma mängder av matnyttigt - i dubbel bemärkelse - på denna blogg, och vill därför uppmärksamma den!

Bosses mat - en blogg som redan vid första besöket fick mig att börja läsa, och bläddra tillbaka till äldre inlägg, och fortsätta läsa...en ny bekantskap, förvisso, men där jag direkt kände att det var något som genuint tilltalade mig!

Roslagsmat är också en blogg som fick mig att fastna. Att vilja läsa mer! Och jag gillade det jag läste, så - tag emot min hyllning!

Jag får sätta punkt här.
Återigen - tack, tusen tack, Nässelblom & Choklad!

8 kommentarer:

 1. Grattis!
  Jag kan bara hålla med :) - vilken superrolig blogg!
  Jag har precis hittat hit och jag bara läser och läser - så mycket inspiration! Bara jag får ordning på mitt kök som vi renoverar ( all tid går åt till det ) så ska jag börja "matlaga" och blogga igen och då ska jag testa ditt recept på vaniljglass. Jag älskar att göra hemmagjord glass, men just vanilj har jag misslyckats med - det blir alldeles för sött!

  SvaraRadera
 2. Jag får väl också tacka Nässelblom&Choklad, för att jag hittade hit! Vilken tur för mig, fina och inspirerande matbloggar gillar jag!

  SvaraRadera
 3. Och tack själv!! Superglad för uppmärksamheten! Och för att love-bomba lite tillbaka: din blogg är lysande!

  / Bosse

  SvaraRadera
 4. jenny: tack, tack, tack! Jag blir alldeles varm...du måste absolut testa att göra glass på råsocker eller muscovadosocker, det blir en helt annan smak. Välkommen hit!

  tina: Välkommen hit du också! Hoppas du skall "trivas"!

  fh a.k.a. bosse: Nu rodnar jag... tack skall du ha!

  SvaraRadera
 5. Annika,

  Jag vet inte riktigt vad jag ska saga, forutom ett jattestort TACK!

  Det ar verkligen roligt att du uppskattar min blog, det ar skont att fa lite god feedback.

  Jag har foljt din blog i nagra veckor och jag gillar verkligen den ocksa.

  Om du nagonsin kommer over till England (London/Oxford trakten eller sa) sa har du en kall pint eller tva att vanta dig!

  Tusen tack!

  // Mike
  http://www.freestylecookery.com

  SvaraRadera
 6. Visseligen kort tid som bloggare, men du skriver om och lagar mat så flitigt och inspirerande. Nu får jag ta en titt på ett par av dina bloggtips som jag inte besökt tidigare.

  SvaraRadera
 7. mike: Det var en ärligt menad komplimang! Och jag skall ha den där pinten i åtanke, nästa gång jag hamnar i dina trakter!

  nässelblom och choklad: Få se vad du tycker om mina "favvisar"! Jag gillar ju bloggare som kan formulera sig väl, och som skriver underhållande!

  SvaraRadera
 8. Tack för utmärkelsen! Jag, gillar din blogg med ;-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...