torsdag 30 oktober 2008

Brist på kunskap eller tidsbrist?


Bilden är lånad från Aftonbladet.

Karin Ahlborg skriver på Aftonbladet Mat idag om att vi numera bara hittar färs och fina köttstycken i charkdisken i de flesta av våra matbutiker.
Tyvärr har hon rätt. Kokkött hittar man säkrast på City Gross, eller hos charkdiskarna i saluhallarna.
Visst är det tragiskt? Det skulle behövas ett ordentligt trendbrott, när högrev, bog och märgpipa mals ned till köttfärs.

2 kommentarer:

  1. Håller fullstänidgt med dig! Det finns på tok för dåligt utbud av kött i lite sämre kvalité, nu menar jag kvalité på styckdelar! På vårt Hemköp är dom däremot riktigt duktiga på att lägga ut div. annorlunda styckdelar, såsom bogbitar, fläsklägg, lever, bräss osv. Men det är det som är tjusning med egen slakt, allt tas till vara och det blir ungefär lika många fryspåsar färs som det blir grytbitar! Du får helt enkelt ut å flörta med en bonde! ;-)

    SvaraRadera
  2. Kryddburken: För många år sedan när jag fortfarande bodde i Göteborg, kände jag en farbror som jag köpte lamm av. Det saknar jag!
    Borde definitivt flirta med en bonde...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...