måndag 13 oktober 2008

Trerätters på en söndag


En sådan fantastisk måltid!

Vi började med en bruschetta. Mosade, förvällda bondbönor på en skiva lättrostat lantbröd, som gnidits med vitlök. Zetas goda olivolja Intenso ringlades över; generöst med riven parmesan ovanpå.

Varmrätten blev en variant på förra söndagens soppa; denna gång med svartkål och mangold. Dessa kan tyckas lika, men är väldigt olika, och kompletterade varandra på ett fantastiskt fint sätt!

Till dessert åt vi vaniljglass gjord på råsocker, som serverades med äpplen stekta med farinsocker och kanel:

4 äpplen (jag valde Aroma)
2 stora matskedar smör
1,5 msk farinsocker
0,5 msk kanel

Hetta upp smöret i en gjutjärnsstekpanna. Stek äpplena ett par minuter på ganska hög värme, så att de mjuknar. Häll över farinsockret och kanel; rör runt i pannan så att det blandar sig väl, och sockret smälter. Servera omedelbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...