söndag 5 oktober 2008

Barnens minestrone

Det kanske inte är helt korrekt att kalla denna soppa för minestrone? Det är i vart fall en soppa som är tunnare än de soppor vi brukar laga, och som innehåller grönsaker, bönor och pasta.

Numera undviker vi, som jag tidigare skrivit om, att laga två rätter till middag. Det finns emellertid gränser för vad man kan förvänta sig att barn skall äta. Och i vårt fall går gränsen vid svartkål och färska bondbönor! Vi avnjöt vår delikata soppa, och lät barnen sörpla på denna betydligt mer barnvänliga rätt.

Minestrone
2 små schalottenlökar, finhackade
1 morot, skuren i små tärningar
1/2 stjälk selleri, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
olivolja
2 hönsbuljongtärningar
2 dl passerade tomater
1 burk borlottibönor
1/2 dl DeCecco bokstavspasta
1 broccoli, putsad och delad i små buketter

Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs chalottenlök, vitlök, selleri och morot på låg värme tills de mjuknat. Tillsätt tomaterna, hönsbuljong och några deciliter vatten. Låt smålkoka i 10 minuter. Häll i bönorna och broccolin; lägg på locket och låt soppan koka upp igen. Tillsätt då bokstavspastan. Kontrollera vätskemängden i soppan, och låt den därefter koka tills dess att pastan blivit mjuk.

Soppan serveras med parmesanost, för den som så önskar. I vanlig ordning fungerar det alldeles utmärkt att förstärka måltiden med en skiva nybakat lantbröd, generöst bestruken med Bregott med havssalt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...