måndag 13 oktober 2008

Bondens marknad revisited


Jag kom personligen inte iväg till Bondens Marknad i lördags. Nu är jag tack och lov inte den enda matlagningsintresserade personen i familjen. Min man kom hem med kassen full av svartkål, mangold, bondbönor och violett kålrabbi!

Squashsäsongen är obevekligen över, enligt killen på marknaden. Vi är med andra ord dubbelt tacksamma över de fina, små exemplar vi fick tag på förra helgen.
Den violetta kålrabbin blev vi rekommenderade att förvälla, och blanda med en god vinägrett. Inte mig emot!

De övriga ingredienserna spelade framträdande roller i söndagsmiddagens för- och varmrätter.

Fortsättning följer!

2 kommentarer:

  1. Åh vad fint med alla grönsaker. Skönt när man är 2 om att handla även om mat är det roligaste man vet.

    SvaraRadera
  2. Kinna: Jag blir helt överväldigad av att grönsaker kan vara så vackra! Det blir som ett inre vång att arrangera ett litet fånigt stilleben på köksbänken, innan det är dags att hacka sönder dem...

    Jag är så knäpp att jag alltid gillar att handla. Mat i synnerhet! Så, jag var avundsjuk och önskade att jag också fått vara med...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...