Här kommer ännu ett i raden av recept med inspiration från Mette Ankarloos Medelhavsmat för svenska kök. Det är lustigt hur vi i åratal bläddrade förbi detta recept i boken; avfärdade det, av någon obegriplig anledning. Så, plötsligt en dag, läste vi igenom det med nya ögon - och insåg att det lät ju hur gott som helst!För den som eventuellt läser här för första gången, måste jag upprepa mitt beklagande av att denna bok bara kan hittas på antikvariat!
I vanlig ordning har receptet genom gått diverse modifieringar utifrån tycke och smak här hemma. Ingredienserna är nog i grund och botten desamma som i originalreceptet, men proportionerna har ändrats en hel del.
Det kan tyckas märkligt att man skall använda tomatpuré i stället för tomatkonserv, men - tro mig - det blir bra!
Självklart vore det trevligare med färska kronärtskockshjärtan än konserverade, men just i denna rätt funkar dessa alldeles utmärkt! Kycklinggryta med röd paprika och kronärtskockshjärtan
1 paket lårkycklingfiléer à 700 gram
2 gula lökar, grovt hackade
2 vitlöksklyftor, rivna
3 röda paprikor, skurna i stora bitar
2,5 dl vitt vin
5 msk tomatpuré
1 burk konserverade kronärtskockshjärtan
1/2 dl hackad bladpersilja
3 msk citronsaft
salt och vitpepparsmör och olivolja till stekning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar