tisdag 24 februari 2009

Tisdagen med stort T


Allas vår Ture, här dock utan temla - om det inte skymtar en i kaffekorgen från Konditori Rosa, vill säga?
Bilden är helt fräckt
lånad.
.

Några semlor blev det inte i dag, fettisdagen till trots. Jag närapå föråt mig på semlor härom året, då jag (givetvis) bakade egna, monsterstora semlor av en kaliber som hade kunnat golva en utsvulten skogshuggare.
Jag kände mig ändå aningen småtråkig, som inte förberett några goda vetebullar att fylla, dagen till ära. Det skall tilläggas att jag även föregående år lyckades missa fettisdagen. När jag frågade barnen om de var besvikna över att inte få semlor, verkade de tack och lov inte särskilt bedrövade.
Få se om jag kanske svänger ihop några minisemlor framåt helgen. Den som så vill kan ju alltid äta flera.

Jag är övertygad om att matbloggosfären darrat under den dignande tyngden av imaginära gräddberg i dag. Därför överlåter jag med varm hand semmel-dyrkandet åt andra, mer hugade bloggare.

För den som vill fördjupa sig i de delikata små gräddstinna skapelserna ytterligare, finns den här tilltalande lilla boken att tillgå.
Tillägg: boken får sökas på bibliotek eller antikvariat, då den är listad som definitivt slut.
Tillägg 2: Jag tackar Erika för tipset att boken finns på Bokia, dessutom till bokrea-pris.

2 kommentarer:

  1. Jag är defintivt ingen temmelälskare men ska leta fram mina gamal Ture Sventonböcker !

    SvaraRadera
  2. Det går också bra att söka på Bokias rea. De har just den lilla boken för 69 riksdaler. :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...