onsdag 25 februari 2009

Balansgång

Det viktigaste för mig är smaken. Det gör det ibland svårt att vara en god och miljömedveten konsument. I jämförelse med exempelvis Lotta och hennes familj är vi inte så medvetna konsumenter av ekologiska produkter som vi skulle kunna vara.

I förra veckan fick jag hembudat två smakprover av God Morgons ekologiska juicer, Apelsin/Blodapelsin och Apelsin/Morot (med bland annat äpple). Jag tycker självklart att det är jättebra att God Morgon lanserar ekologiska jouicer, och familjen klunkade glatt i sig dessa gratisprover.

Apelsin-Morot med äpple och citron blev barnens favorit. De tyckte mycket om den, och jag kan definitivt tänka mig att köpa den igen. Vi föräldrar tyckte den smakade bra, men det är inte tillräckligt syrlig för att tilltala våra mer vuxna gomar.

Apelsin-Blodapelsin smakade bra, men eftersom jag numera är helt såld på God Morgons färskpressade juicer kommer denna juice inte att vara mitt förstahandsval.
Smaken var det däremot inget fel på. Den står sig bra i konkurrensen med de vanliga, icke-ekologiska juicerna.

5 kommentarer:

 1. Skrattar lite åt att utfallet blev tvärtemot i vår familj där (det apelsinjuicdrickande) barnet föredrog den syrligare varianten och vi vuxna apelsin/morot.

  SvaraRadera
 2. hur gör du för att få allt hemmskickat och vara testprovare??? //Anna

  SvaraRadera
 3. Lotta: Du vet vad man säger om smaken ;).

  Trebarnsmamman: Jag vet inte riktigt vad jag "gjort", men det är nog ganska vanligt att matbloggare får erbjudanden om smakprover. Jag har ju också kontaktinformation väl synlig på bloggen, så att de som eventuellt har något att erbjuda kan nå mig.

  SvaraRadera
 4. Morotsapelsinjuicen är toppen för barnen här hemma, inte för sött och surt! Vi har redan fyllt på med mer :)

  SvaraRadera
 5. Elin: Ja, jag märkte i morse att den färskpressade apelsinjuicen inte föll somliga på läppen...det blir påfyllning även här!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...