tisdag 24 februari 2009

Med kort varsel: snabbmarinerade lårkycklingfiléer med stekta
grönsaker och ris


Barnen och jag hade en fantastiskt trevlig, strålande vacker vinterdag hos en vän-familj på Adelsö. Plötsligt hade klockan skenat iväg, och det var dags att skyffla in barnaskaran i bilen och tuta hemåt. När vi stod och väntade på färjan över till Munsö, insåg jag hur mycket klockan verkligen var, och att vi med knapp nöd skulle kunna hinna hem i tid till Bolibompa. Vad gör man då?
Jo, givetvis ringer man, eller i det hör fallet jag, till sin man. Därför möttes vi vid hemkomsten av de ljuvligaste dofter från köket, och Bolibompa på timeshift (thank God!).
Mannen hade snabbmarinerat färska lårkycklingfiléer i japansk soja, riven ingefära och vitlök. Dessa fick snabbt steka i rapsolja. I en annan panna stekte han ett nöd-paket med wokgrönsaker. Dessa två komponenter serverades med jasminris, cashhwenötter och cocos - och det smakade helt gudomligt.
Det var längesedan jag åt den här typen av mat, och min man är avsevärt bättre än jag på att svänga ihop den här sortens anrättningar.
Tur att vi kan komplettera varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...