fredag 20 februari 2009

Återbloggning och note to self


I går blev det hemkokt ärtsoppa igen, och om det kan jag inte säga annat än att det är och förblir en av mina absoluta favoriträtter, om vi talar om svensk husmanskost.
Att soppan dessutom kokades med en stor, fin och lättrimmad fläsklägg av Nibble gårdsgris från Sandströms (de borde snart börja sponsra mig, så mycket reklam som jag gör!) gjorde verkligen inte saken sämre.
Det här är barndomsmat för mig, och samtidigt så tidlöst - nostalgi och nutid i skön förening.
Men jag måste fråga - hur sjutton kan det över huvud taget löna sig att odla gula ärtor, när ett kilo torkade kostar omkring fem kronor att köpa? Det måste vara något av det billigaste man kan äta?

Note to self: Jag skall se till att framledes alltid koka ärtsoppa på detta vis. Det är oslagbart.

4 kommentarer:

 1. Nä, jag hinner inte med nu. Du bara radar upp recept som jag vill tillaga - hur gott såg inte det här ut t ex?! Gjorde iaf chokladpannacottan igår, supergott.

  SvaraRadera
 2. Karin: Vänta bara...om nio dagar börjar jag jobba heltid. Då kanske det blir värsta bloggtorkan?

  SvaraRadera
 3. åhh vad jag blir sugen på ärtsoppa.....synd nog gillar ingen det här hemma. Så jag får vänta tills det bjuds på jobbet. Ärtsoppa med en klick god senap i. och knäckebröd.:-)

  SvaraRadera
 4. Sara: Vad trist att du är ensam ärtsoppe-älskare. Å andra sidan brukar ärtsoppa bara bli godare ju större mängder man kokar. Hoppas att jobbets soppa är av god kvalitet!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...