onsdag 18 februari 2009

Nigel Slaters curry om igen -
lax och broccoli


Jag skrev ju att det är genialt att ha sin alldeles egna, hemgjorda gröna currypasta i frysen! I dag var det en liten magisk påse som tillsammans med lax och broccoli blev en alldeles fantastiskt god middag för hela familjen.
Tack vare den färdiga pastan tillagades vår curry samtidigt som riset kokade. Det kan kanske tyckas märkligt, men vi föredrar basmatiris som tillbehör.
Om det var någon som inte förstod curryns storhet senast jag skrev om den, kanske jag lyckas frälsa fler personer med denna enkla och snabba måltid.

Nästa gång jag gör currypasta (och det blir mycket snart) kommer jag - garanterat - att göra dubbel sats.

Grön curry med lax och broccoli
600 gram laxfilé i stora kuber
400 gram färsk broccoli i buketter
rapsolja
0,5 sats av Nigel Slaters green curry paste
1 burk Kung Markattas cocosmjölk
1 msk fisksås
saften av 0,5 lime
1 hönsbuljongtärning

Hetta upp rapsolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs broccolin ett par minuter. Häll sedan över cocosmjölken, pressa över limesaft och häll i fisksåsen. Blanda ned currypastan och lös buljingtärningen i såsen. Låt broccolibuketterna koka någon minut. Tillsätt därefter laxkuberna, och sänk värmen. Låt såsen småputtra tills laxen klar och broccolin är klara.

När du tycker de är klara - ja, det är så klart en smaksak. Jag kände inte för al dente-broccoli i kväll, som synes av bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...