måndag 2 februari 2009

Bitter skörd


Vad menar jag med denna högtravande titel på ett blogginlägg? Låt mig genast förklara.
När jag skulle använda valnötter till fyllningen i mina filodegrullar, tyckte jag det passade utmärkt att öppna varuprovspåsen från Exotic Snacks. Jag har redan recenserat de chokladdoppade cashewnötterna och de rostade, saltade macadamianötterna. Dessa nötter var inte riktigt i min smak.
Nu hoppades jag att valnötterna skulle vända trenden. Desssvärre blev så inte fallet.
Som jag berättat är jag extremt känslig för minsta antydan till härsken smak eller andra smak- och doftvariationer hos nötter och oljerika produkter.
Nu var det inte så illa att valnötterna var härskna - absolut inte. På påsens bäst föremärkning står det dessutom 30/04/09. Tyvärr spelar denna märkning ingen som helst roll, när nötterna är bittra. Sådana nötter vill jag inte äta, vare sig naturella eller i ett bakverk.

Det känns jättetrist att ge dåligt omdöme till en produkt som i teorin är så bra.
Självklart vill jag konsumera ekologiska nötter - om de håller den kvalitet jag kräver.

Som tur var för mig, hade jag kvar valnötter i frysen från i julas. Bottenskylan i mitt storpack valnötter av det ringaktade märket Eldorado fick vid detta tillfälle agera räddande ängel.

6 kommentarer:

 1. Beska nötter ÄR en styggelse. Vet inte varför, men det är rätt vanligt att t ex valnötter och pinjenötter har långt kvar till bäst-föredatum, men ändå inte smakar bra. Nu kan jag i alla fall vara LITE mindre avundsjuk på er som fick varuprover på nötter. Min sojamjölk kommer ju nästa vecka...

  Hälsningar från Dillen

  SvaraRadera
 2. Åh! Du ska vara glad för att du i alla fall kan äta valnötter.
  Det är ju så gott!
  Men jag är allergisk och därför är det stopp.

  SvaraRadera
 3. Fröken Dill: Jag kan också bli avundsjuk, ju fler besökare manhar desto mer översköljd blir man uppenbarligen med varuprover (se bara på de bloggar som är övers på Blogtoppen!). Som tur är (för avundsjukan, alltså) verkar många varuprover vara sådant som jag ändå inte hade varit intresserad av ;).
  Vad skall du ha sojamjölken till?!

  GoodGirl: Stackars dig! Livet skulle vara bra mycket fattigare utan nötter...beklagar din allergi!

  SvaraRadera
 4. Jag blev så smickrad när jag blev erbjuden sojamjölken att jag inte rikigt tänkte på att jag inte gillar vare sig mjölk eller sojaprodukter. Fast vid närmare eftertanke kan nog mjölken användas till att göra glass till min laktosintoleranta systerson. Den glass han brukar få smakar hudkräm!

  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 5. Fröken Dill: jag mindes din allergiske systerson, och anade att det var något sådant du planerade. Kul!

  SvaraRadera
 6. Jag köpte hem saltade pekannötter i helgen, minns inte märket men det var inte exotic snacks, dom var supergoda!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...