tisdag 17 februari 2009

Sallad på flageoletbönor, avokado och fänkål med citronvinaigrette

Under stora delar av dagen har jag av outgrundlig anledning varit utsparkad från Internet. Detta har fått mig att inse hur beroende jag är av att ständigt vara uppkopplad. Det var vansinnigt frustrerande att inte komma åt det jag är van att komma åt.
Samtidigt är det en nyttig läxa - jag överlevde trots allt, även fast jag stundtals var ganska frustrerad då jag hade tänkt passa på att blogga.

Innan jag griper mig an kvällens middag vill jag skriva några rader om den goda sallad jag gjorde i fredags. Den var tillbehör till en fina, ugnsstekta små kycklingar samt vår goda sardell- och parmesanpotatis (recept är på väg).
Flageoletbönor och avokado smakar inte bara bra ihop - de matchar även varandras färger. Fänkålen bidrog med krispighet, och en dressing på citronsaft, smakrik olivolja och vitlök passade perfekt till.
Salladen kan tyckas väldigt enkel, men den kontrasterade fint mot kycklingen och den mycket smakrika ovan nämnda potatisen. Att det dessutom råkade vara bra pris på avokado gjorde mig inte direkt missnöjd.

Sallad på flageoletbönor, avokado
och fänkål med citronvinaigrette

600 gram kokta flageoletbönor
1 stor avokado
0,5 dl fänkål, ganska finhackad
saften från en liten citron
3 msk smakrik olivolja
1 liten vitlöksklyfta, finriven
flingsalt och nystött svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till dressingen i en salladsskål. Häll i bönorna och fänkålen, och blanda dem med dressingen. Skär avokadon i små munsbitar, och blanda slutligen ned den i skålen. Smaka av med mer salt, citron, olja eller svartpeppar - allt efter tycke och smak.

4 kommentarer:

  1. Mm, det ser gudomligt gott ut! Undrar om jag ska försöka mig på att finna dessa bönor?! :)

    SvaraRadera
  2. Fruktsallad: det tycker jag ju absolut att du ska ;). Jag har själv blötlagt en påse tidigare i dag, och skall laga något gott av dem i morgon.

    SvaraRadera
  3. Viktig männsika: Tack! Det var verkligen gott.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...