fredag 20 februari 2009

Korv-lycka


I DN's söndagsdel kunde man läsa om den trevliga korvfabriken och butiken Taylor & Jones på Kungsholmen, som jag ännu inte kommit mig iväg för att besöka. Detta trots att Isobel Hadley-Kamptz skrev om dem på Taffel redan i april förra året.

Nu stod jag trots allt inte helt rådlös när jag ville köpa god korv. Jag begav mig till Sandströms, och införskaffade deras hemlagade salsiccia.
I kväll skall den få utgöra basen i vad jag hoppas blir en riktigt delikat pastarätt.
Fredagslyx? Absolut.

Men - ett besök på ovan nämnda korvbutik hägrar alltjämt.
Jag tror jag får planera in en liten kulinarisk stadspromenad nästa vecka, men stopp för inköp på ett antal trevliga ställen.
Någon som har några trevliga tips? Cajsa Warg, såklart och , Matdistriktet, för efter att ha läst Matälskaren Lisas lyriska artikel i höstas är jag mycket nyfiken. Matbruket? Om man skall prata om vanliga mataffärer, så lär ju Coop Konsum Hornstull och Zinken enligt de boende i närområdena vara sällsynt välsorterade?

Tillåter mig att sväva ut lite i tankarna...
Den typen av kulinariska utflykter ägnade jag och mannen oss ofta åt förr i tiden, IB - innan barnen.
Önskedrömmen vore så klart att det hade funnits en helt fantastisk och välsorterad butik alldeles i grannskapet, på gångavstång.
Vi är i stället hänvisade till den - på sitt sätt - alldeles
makalösa butiken ICA Kvantum Bea i Svedmyra. Makalös, därför att man på deras bottenvåning i källaren verkligen kan hitta allt. Barnkalaspresenter, köksredskap, lampor, hemelektronik och kontorsvaror.
Samtidigt är butiken
erbarmligt dålig på att ge det där lilla extra i termer av personlig service, eller att ta in specifika varor som kunden saknar. Min vän Lena blev mer eller mindre utskälld när hon frågade efter Godmorgon Nypressad apelsinjuice. Killen som har hand om juicedisken tyckte att hon kunde köpa någon annan av de fyrtiosjutton juicesorterna i stället...

Det är en ren lyx att så här i sluttampen av mitt livs sista föräldraledighet (var bara tvungen att skriva det igen) sitta och fundera på vilka butiker jag skall besöka under en liten stillsam stads-exkursion.
Någon brödbutik borde jag så klart slänga in också. Vad säger du, Rebecca? Efter dina goda recensioner vore det kanske dags för ett besök på Brunkebergs Bageri?

5 kommentarer:

 1. Jag älskar ju Brunkebergs, så varför inte? Har själv en beställning på 75 portionsbröd (ja, 75) till på måndag. Jag gillar de framförallt för att de känns så familjära, att det är startat av en icke-bagare. Men Valhallabageriet ska tydligen också vara fantastiskt.

  SvaraRadera
 2. Runt hörnet "nästan" från taylor och Jones finns ett litet håliväggen-bageri (Länk) som jag rekommenderar, är du ändå i krokarna kan du alltid fortsätta 150 m framåt och avkräva mig en kopp kaffe :)

  Det vore superkul att ses på en snabb fika nu när våra förstfödingar, de små bebisarna som förde oss samman har fyllt/ska fylla sex år.

  kram // L

  SvaraRadera
 3. Rebecca: Det blir nog en tur förbi Brunkebergsbageriet. Den som är hovleverantör till dig måste ju bara undersökas!
  Dessutom har jag inte köpt ett bröd på över ett halvår, så det kanske vore på tiden?

  Lotta: Det vore ju fantastiskt trevligt! Jag får återkomma med dag och ungefärlig tid, så får vi hoppas att det passar.

  SvaraRadera
 4. Annika, Matbruket på Reimersholme har lagt ner. De skulle flytta nånannanstans men jag har inte sett skymten av Max ? Men ja, T&J är ett måste ! Och missa inte cheddar med lök - låter corny men är sååååå gott!

  SvaraRadera
 5. Filippa: Tack, då slipper jag en onödig avstickare...
  Cheddar med lök låter för övrigt alldeles, alldeles underbart!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...