tisdag 11 november 2008
Variation på savojkålsallad
Kålgalningen i mig fick sitt lystmäte i går kväll igen. Det blev en variation på en variation, skulle man kunna säga.
Ursprunget till dessa båda variationer hittade jag hos Matälskaren. Sedan var det bara ett freeforma utifrån vad jag (vi) har hemma.
I kväll blev det återigen äpple och senap, men inte samma sorts Löwensenf. Det blev purjo och rostade solroskärnor dessutom.
Julita kallpressad rapsolja och Zeta äppelcidervinäger, honung och flingsalt var självklara ingredienser.
Att savojkål kan vara så gott - det är inte riktigt klokt.Savojkålsvariation i kvadrat - minst sagt
150 gram finskuren savojkål
0,.5 finhackat äpple (Aroma)
2 msk finhackad purjo
2 msk Julita rapsolja
2 msk äpelcidervinäger
1 tsk Löwensenf Medium
1 tsk flytande skogshonung
flingsalt
3 msk solroskärnor, rostadeFörväll kålen ett par minuter i saltat vatten. Rör under tiden ihop övriga ingredienser, och rosta solroskärnorna.
Häll av vattnet från kålen, och låt denn ånga av en aning
Blanda ordentligt med dressingen, så att kålen blir fullständigt omsluten.
Strö de rostade solrosfröna över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där låter som ett supergott sätt att laga savoykål, det ska jag prova, eller åtminstone låta mig inspireras av - man tager vad man haver, som sagt!
SvaraRaderaFör övrigt gillar jag din blogg jättemycket, har länkat från min och hoppas det är OK!
Annica: Det var verkligen gott. Dressingen lyfter den goda kålen.
SvaraRaderaStort tack för din komplimang. Jag blir både glad och smickrad över att du vill länka till mig.