fredag 14 november 2008

Chokladfabriken - hit återvänder jag ständigt


Det här är ett härligt ställe. Det finns många fina butiker som säljer goda praliner av bra kvalité. Chokladfabriken har ändå en speciell plats i mitt hjärta. Här kan man inte bara köpa god choklad, utan även njuta av gott kaffe och prisvärda, makalöst läckra bakverk.
I tisdags var jag här för att köpa med mig lite god choklad i present till mina fölräldrar. Just nu är jag i Göteborg på besök hos dem, med våra döttrar.
Bloggen får för den skull inte stå och stampa. Låt mig visa några frestande bilder på den snygga inredningen och de härliga godsaker som bjuds ut till försäljning.

Bor du i stockholmstrakten, så har du kanske redan varit här. Det finns två systerbutiker numera, belägna på Regeringsgatan respektive Grevgatan. Men det är här på Tjärhovsplan som godsakerna tillverkas.
För er utsocknes, går det numera går det också att få tag på chokladen från webshopen.

Får jag fresta? Mina favoriter är många. Några exempel är chokladdoppad lakritskola, rosépeppartryffel, stjärnanistryffel - eller kanske kardemummatryffel...?

4 kommentarer:

 1. Annika! Du måste besöka "min" chokladbutik, Annelie K choklad, i Uppsala. Vi har faktiskt kunder som ratar Chokladfabriken och åker ända från Stockholm för att handla våra egentillverkade praliner. Om vi ses någon gång ska jag se till att du får några smakprov.

  SvaraRadera
 2. Rebecca: Låter verkligen spännande! Jag har nog inte fullt lika utvecklade choklad-smaklökar som du, men dina målande beskrivningar på bloggen gör att jag nog får ta och planera in ett Uppsala-besök här framöver...;)!

  SvaraRadera
 3. Härligt med alla läckra praliner. Ha det så trevligt i Göteborg!

  SvaraRadera
 4. Nässelbom och Choklad: Visst ser det frestande ut?
  Tack, jag har "husmorssemester" ;)!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...