måndag 3 november 2008

GLÖGG


Jag älskar glögg. Inte så att jag stod och hängde på låset på Systembolaget i morse - riktigt så illa var det inte. Det var emellertid inte många minuter efter att de öppnat, som jag och min goda vän Lena travade in för att botanisera bland säsongens flaskor.
Vi var inte de enda, kan tilläggas. Om man bortsåg från Bolagets stamkunder så verkade glöggen vara det som lockade det resterande klientelet i butiken (normalmissbrukarna).
Det blev en ganska tungt lastad barnvagn som vinglade ut ur butiken. Om någon ser något moraliskt tvivelaktigt i att vagnen innehöll mer alkohol än bebis, så får jag helt enkelt bjuda på det. Bebisens ömma moder, undertecknad, uppskattar alkohol i måttliga mängder, och avstod från all riktigt god glögg förra vintern. Orsaken till detta var givetvis det så kallade välsignade tillståndet.
Därför sticker jag alls inte under stol med att jag i allra högsta grad ser fram emot många trevliga stunder med en ångande mugg i handen under advent.

Som synes av bilden ovan fick jag tag på Blossas årgångsglögg. Det var av någon anledning nästan lite huggsexa kring dessa förpackningar i butiken jag besökte. Vet inte alls om det fanns anledning att hamstra, men det är ganska trevligt med en samling av dessa smaker, av vilka åtminstone jag inte smakat samtliga.

Utöver dessa flaskor köpte jag, givetvis, årets Blossa-glögg med smak av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbär.

Dessutom blev det en flaska av Dufvenkrooks Amore Hjortron, som jag bara fick dofta på förra året, men den doften glömmer man inte. Jag ser verkligen fram emot att avnjuta denna glögg.

4 kommentarer:

 1. Lite synd att det är hela 4 veckor kvar till första advent :)
  Visseligen är det ju inte lag på när man får/kan dricka glögg. Men jag har iallafall svårt att bryta glöggtraditionen.
  Tack för trevligt fikasällskap! Så där skulle jag kunna sitta och bluddra hela dagarna :)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Lena, min vän! Tack själv. Vi får trösta oss med att första advent infaller "redan" sista helgen i november. Man kanske måste ha en avsmakningssession innan för att kunna bestämma de perfekta tillbehören...?

  SvaraRadera
 3. Jag kan säga att du har en njutningsfylld jul framför dig. Blossa 04 är mycket god. Värm den med lite extra kanel och njut.

  SvaraRadera
 4. CrimsonAnna: Det låter verkligen lovande! Nu känner jag ännu mer för att provsmaka i förtid...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...