måndag 17 november 2008

Test: God Morgon Nypressad


Jag blev för någon vecka sedan tillfrågad om jag ville vara med och testa God Morgon Nypressad. Eftersom familjen gärna dricker juice på helgerna, kändes det naturligt att ta tillfället i akt.
Man skulle ju kunna tro att det inte fanns rum för fler juicer i butikernas kyldiskar, men det finns uppenbarligen alltid plats för nya prudukter.

Ursprungsmärkning av juice tillltalar mig. Det är inte helt ointressant att kunna se vilken sorts frukt juicen kommer från. Själva upplägget att använda sig av säsongens frukt låter sympatiskt. Det innebär i praktiken att frukt från olika delar av världen används beroende på när under året juicen skall pressas. Att frukten sedan pressas så nära konsumenten som möjligt, är givetvis även det tilltalande.
Viktigast av allt är ändå hur produkten smakar. Åtminstone för mig. Jag kan inte köpa något som inte smakar riktigt gott.

God Morgon Nypressad Aroma Äpple
Denna äppeljucie var pressad av Aroma-äpplen från Danmark. Juicen var hela familjens favorit i vår lilla avsmakning. Aroma råkar dessutom vara ett av mina favoritäpplen. Juicen var verkligen otroligt god. Jag hade dessutom Brämhults äppeljuice i färskt minne, eftersom jag druckit den tidigare under dagen. Den var inte ens i närheten av God Morgon Nypressad äpple. Våra barn gav juicen beröm såsom "gott!", "jättegott!" och "vill ha mer!". Själva tyckte mannen och jag att den påminde om riktigt god äppelmust - fast med ännu mer smak, och vackrare färg. Den har inte vanlig, mörkgul äppeljuice-kulör. I stället är den ogenomskinlig och blekgrön.
Vi gav God Morgon nypressad Aroma Äpple betyger 5 av 5.

God Morgon Nypressad Valencia Apelsin
Apelsinjuice är den vanligast förekommande juicen vi köper. Detsamma gäller nog de flesta familjer.
Vi vuxna tyckte att God Morgon Nypressad Valencia var helt fantastisk. Den smakade verkligen som att vi stått och pressat mogna apelsiner i köket bara minuterna innan. Återigen måste jag jämföra med den apelsinjuice från Brämhult som jag smakade på tidigare under dagen. Brämhultsjuicen hade en kärv beska i sig; en udd av apelsinskal. God Morgon Nypressad var oerhört smakrik, utan att vara så söt som till exempel Tropicana-juicerna kan vara.
Barnen är på intet sätt några finsmakare. De berömde den goda smaken, men tilltalades inte alls av fruktköttet. Vi vuxna tyckte att det var precis lagom mycket fruktkött, och vi uppskattade att det var ganska finfördelat. Juicen var aptitlig gyllene till färgen.
Vi gav God Morgon Nypressad Valencia betyget 5 av 5.

God Morgon Nypressad Valencia Apelsin med hallon var den juice som vi sist provade, enligt rekommendationen från tillverkaren. Proportionerna i juicen är 85% apelsin, 15% hallon.
Denna juice blev i ärlighetens namn en besvikelse, efter de tidigare fantastiska smakerna. Apelsin och hallon är i min värld inte någon självklar kombination. Det känns inte helt naturligt att välja att blanda två såpass syrliga smaker; de tar ut varandra.
Denna juice skulle jag inte köpa för egna pengar. Det var absolut inte så att den smakade illa, men den är inte ens i närheten av de andra två smakerna.
Jag skulle vilja beskriva den som att hallonen tog mer än de gav. Bortsett från färgen på juicen, för den är fantastisk -kan man kalla den gyllenrosa?
Barnen uppskattade nog denna juice lite mer än vad vi vuxna gjorde.
Vi förstod verkligen inte syftet med hallonkärnorna i juicen. Dessa är enbart otrevliga. Sila bort dem, tack.
Vi gav God Morgon Nypressad Valencia apelsin med hallon betyget 3 av 5.

När jag efter avsmakningen frågade barnen vilken juice de ville få en extra slurk av, valde samtliga äpplejuicen.
Förpackningarna? Tja, de är väl hyfsat originella. Det skall mycket till för att sticka ut, bland alla foton av färgstarka frukter på juicekartongerna.

Vi ombads även ge förslag på tänkbara frukter och kombinationer av frukter för juice- Förslagen haglade tätt. Några exempel var äpple-apelsin, apelsin-jordgubb och körsbär, kanske i sällskap av krusbär. En klar juice-utopi.
Mitt eget förslag vore en kombination av blodapelsin och blodgrape. Det hade verkligen varit en juice helt i min smak.

2 kommentarer:

 1. Tack Annika!
  Väntade på detta inlägget :)
  Äppeljuice är en av mina favoriter, men också den svåraste att hitta riktigt god.
  Ditt betyg inger hopp.

  Hoppas vi hinner ses i veckan.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Lena: Äppeljuicen var/är ljuvlig.
  Ksnske en fika, innan veckan är slut?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...