Pajdeg:
100 gr smör
1/2 msk socker
drygt 3,5 dl vetemjöl
2 msk iskallt vattenHacka ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig deg. Blanda sedan ned det iskalla vattnet. Sätt på ugnen på 225 grader. Låt degen vila i kylskåp i åtminstone en haltimma. Kavla ut degen på mjölat bakbord. För den försiktigt över kaveln så att du kan rulla ut den över pajformen. För ned degen i formen och tag bort överflödig deg runt kanten. Sätt aluminiumfolie över kanterna, nagga boten och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter; det skall inte få färg. Tag därefter ut formen ur ugnen och avlägsna aluminiumfolien.Fyllning:
2 paket frysta hallon och blåbär (à 250 gr styck)
1 dl råsocker
1 tsk Maizena
Vit chokladglass
1/2 vaniljstång (mitt tillägg)
4 dl mjölk
3 1/2 dl grädde
5 äggulor
1 dl råsocker
150 gr vit choklad, grovhackadDela den halva vaniljstrången, och skrapa ut kärnorna. Lägg stången och kärnorna i mjölken och grädden i en kastrull, och koka upp.
Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med sockret. Häll den varma gräddmjölkblandningen över, och blanda. Häll sedan tillbaka den i kastrullen, och värm försiktigt, utan att blandningen börjar koka! Lägg chokladen i bunken du vispade ägg och socker i, och häll äggmjölkblandningen äver chokladen, samtidigt som du vispar.
Precis som med chokladglassen jag gjorde i fredags, blir det en del hällande fram och tillbaka genom silar. Häll tillbaka massan i bunken igen. Förvara gärna i kylskåp över natten, eller åtminstone tills smeten blivit riktigt kall.
Kör glassen i glassmaskin, och låt den därefter stå i frysen ett par timmar.
Hesjan!
SvaraRaderaJag tankte att jag skulle ta en titt pa dina bloggar och de var verkligen trevliga. Jag kommer att folja dem noga, det har receptet kommer nog att provas snart!
// Mike
http://www.freestylecookery.com
swedish mike: Hej och tack för fina komplimanger! Detta var verkigen urgott...
SvaraRaderaJag har lagt in dig på mitt netcibes-konto. så du kan betrakta dig som "följd", du med!