tisdag 9 september 2008

Bean burritos


Jag må vara fördomsfull, men det där med tacos har jag ärligt talat aldrig begripit mig på. Det är en så vanligt förekommande måltid, och så många människors favoriträtt - så mycket vet jag. Men, ärligt talat - hårda, friterade skal som man skall fylla och sedan försöka äta?

Satsa på burritos i stället. Eller varför inte kycklingfajitas? Fast, det får det bli en annan gång

I kväll vill jag berätta om vad vi åt till middag i lördags. En av våra favoriter, och nästan så nära helfabrikat som man kommer i det här hemmet. Visst är det någon sorts snabbmat, även fast det tar sin lilla stund att hacka ihop den goda salsan, som är så avgörande för den här rätten.

Bean burritos
Bönröra
knappt 500 gram kidneybönor
2/3 burk Santa Chunky Salsa Medium
olivolja

Salsa
3 tomater
1 gul paprika
1 orange eller röd paprika
1 liten burk konserverad majs
2 salladslökar
1 lime
1 vitlöksklyfta
några stänk Cholula hot sauce
flingsalt

Serveras med Santa Maria stora majstortillas, gräddfil, Santa Maria Chunky Salsa, Cholula hot sauce

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Häll av vätskan från de konserverade bönorna och skölj av dem. Häll ned dem i stekpannan, rör runt bland dem och låt dem bli varma. Mosa dem därefter med en potatisstöt. Häll över 2/3 burk Santa Maria Chunky Salsa, mosa ned den i bönorna så att det blandas ordentligt. Det var böngeggan, det!
Dela tomaterna och skär bort kärnorna och den där läbbiga lilla saken där skaftet suttit fast (vad den nu kallas). Skär sedan tomatköttet i små kuber. Rensa paprikorna från deras kärnhus, strimla dem och dela strimlorna i små bitar. Skär salladslöken i ytterst tunna ringar. Riv vitlöken. Blanda sedan tomatkuber, paprikabitar, lökringar, vitlöksriv och majs. Pressa över saften av en lime, smula över lite flingsalt och stänk över Cholula hot sauce efter smak. Låt gärna salsan stå en halvtimma innan den skall ätas, så växer smaken. Men - står den för länge, blir den bara vattnig!

Fyll sedan din majstortilla med bönröra, din hemgjorda salsa, Santa Maria-salsa, gräddfil och kanske lite extra Cholula hot sauce, för den som så önskar. Vik ihop den efter alla konstens regler, och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...