Jag må vara fördomsfull, men det där med tacos har jag ärligt talat aldrig begripit mig på. Det är en så vanligt förekommande måltid, och så många människors favoriträtt - så mycket vet jag. Men, ärligt talat - hårda, friterade skal som man skall fylla och sedan försöka äta?Satsa på burritos i stället. Eller varför inte kycklingfajitas? Fast, det får det bli en annan gång
I kväll vill jag berätta om vad vi åt till middag i lördags. En av våra favoriter, och nästan så nära helfabrikat som man kommer i det här hemmet. Visst är det någon sorts snabbmat, även fast det tar sin lilla stund att hacka ihop den goda salsan, som är så avgörande för den här rätten.Bean burritos
Bönröra
knappt 500 gram kidneybönor
2/3 burk Santa Chunky Salsa Medium
olivolja

3 tomater
1 gul paprika
1 orange eller röd paprika
1 liten burk konserverad majs
2 salladslökar
1 lime
1 vitlöksklyfta
några stänk Cholula hot sauce
flingsaltServeras med Santa Maria stora majstortillas, gräddfil, Santa Maria Chunky Salsa, Cholula hot sauceHetta upp olivolja i en stekpanna. Häll av vätskan från de konserverade bönorna och skölj av dem. Häll ned dem i stekpannan, rör runt bland dem och låt dem bli varma.
Dela tomaterna och skär bort kärnorna och den där läbbiga lilla saken där skaftet suttit fast (vad den nu kallas). Skär sedan tomatköttet i små kuber. Rensa paprikorna från deras kärnhus, strimla dem och dela strimlorna i små bitar. Skär salladslöken i ytterst tunna ringar. Riv vitlöken. Blanda sedan tomatkuber, paprikabitar, lökringar, vitlöksriv och majs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar