När det nu fanns fin, svensk lövbiff på nötinnanlår för 99 kr/kilot på Willys, fick jag äntligen möjlighet att laga en av mina favoriträtter. Börjar det låta lite tjatigt om jag hänvisar till Zeta för inspirationen? Ursprungsreceptet fanns i en gratisbroshyr jag hittade i en livsmedelsbutik för några år sedan. Jag har givetvis anpassat det efter familjens, och inte minst mitt eget tycke och smak!För mig väcker rullader barndomsminnen. Mamma brukade göra rullader av nötinnanlår, fyllda med stekt lök och bacon. De bryntes, och tillagades sedan i en stekgryta. Av den goda skyn gjorde mamma en mustig gräddsås, full av god smak från köttet, sötma från löken och baconets rökta sälta. Tillsammans med pressad potatis och smörslungade juliennegrönsaker blev detta en veritabel festmåltid!Dessa goda, italienska nötrullader serverar vi med nykokt linguine, parmesanost och lite extra svartpeppar uppepå vid serveringen - samt ett glas gott vin till!Involtini di carne
Tomatsås:
3 chalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
smör och olivolja
2 msk matlagningskonjak (tvåstjärnig Eau de Vie)
1 dl vitt vin
3 burkar Mutti krossade tomater
salt, svartpeppar och honung
flingsalt, svartpeppar
1 1/2 dl riven parmesanost
5 vitlöksklyfter, finhackade
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad basilika
smör till stekning
grillpinnar att hålla ihop rulladerna medBred ut lövbiffarna på t ex flata tallrikar. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
Bryn rulladerna i smör, och lägg ned dem i tomatsåsen.
Jag måste bara uttrycka min uppskattning för din ambitiösa matblogg som väcker lustar i köket! Jag har inte kommit till skott med att testa något ännu, men snart så :). Keep up! Jag gillar - mycket! Trevlig helg!
SvaraRaderaWeronica: Jag tackar och rodnar för din fina komplimang! Otroligt kul att få uppskattning, matlagning är mitt största intresse!
SvaraRadera