Mitt val var enkelt, då jag bestämde mig för vad jag skall baka och skicka till Brazilian Linda som mitt val av Lördagsgodis. Jag fick en förevändning att pröva ett recept som jag gått och sneglat på i nio år (!!!) i Mette Ankarloos Medelhavsmat för svenska kök. Min paj skall serveras med hemlagad vaniljglass. Glassmeten står i skrivande stund och sväller i kylskåpet, för vidare tillagning framåt kvällskvisten...
Är inte det smaskens, så säg....?Jordgubbspaj med kanel och citron
Pajdeg
4,5 dl vetemjöl
1 msk socker
150 gr smör
4,5 msk iskallt vatten Hacka ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig deg. Blanda sedan ned det iskalla vattnet. Låt degen vila i kylskåp i åtminstone en haltimma. Sätt på ugnen på 225 grader. Fyllning
500 gr frysta, tinade jordgubbar
1,5 dl strösocker
1 tsk kanel
det rivna skalet av1/2 citron
2 tsk Maizena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar