Det är så klart då jag behöver inspiration; utmaningen i att faktiskt försöka följa ett recept nästan till punkt och pricka - även fast alla vet att det är nästintill omöjligt att helt följa någon annans recept...Trots detta, så finns det ju vissa ingredienser som är så grundläggande att man inte funderar så mycket över dem. De bara finns där i skafferiet, och panik utbryter om de mot förmodan tar slut. Låt mig ge några exempel på sådana basvaror i familjens skafferi:
Av någon anledning är det ganska svårt att få tag på linguine i Sverige. Trots att de olika varianterna och varumärkena av pasta nästan exploderat, så tror jag vi i grund och botten är en spagetti-nation.
Nu passar ju inte linguine till allt. Vad gör man då? Jo, man kan givetvis köpa en mängd olika sorters kort pasta, och efter ett tag var fast i fällan där skafferiet består av en massa små slattar; ingen av dem i tillräckligt stor mängd för att skapa en måltid åt hela familjen. Låt bli det!
Verkar det aningen mycket med 5 kilo pasta? Vi har i princip ätit slut på en sådan säck med tortiglioni sedan i juni. Det är skönt att alltid veta att det finns hemma. Sedan kanske vi är lite knäppa, men det må vara hänt.
(Man kanske kan ursäkta oss med att vi ju på sätt och vis övar inför när vi kommer ha fyra tonåringar i huset?)
En annan stapelvara i vårt kök är konserverade baljväxter. Dessa inhandlar vi sedan några år tillbaka i storkökskonserv hos City Gross.
Det vore givetvis mer ekonomiskt att koka, och mer miljövänligt, men just nu är storköks- konserverna perfekta för oss!
Vårt favoritmärke är Monarch. Deras produkter är helt enkelt bäst! Många andra märken av konserverade baljväxter gör mig besviken. Jag är oerhört förtjust i de flesta av Zetas produkter, i synnerhet deras oljor, vinägersorter och antipasti. Deras konserverade baljväxter tycker jag däremot inte håller måttet. Fy för hårda kikärtor!
Pasta, tomatkonserv, bönor. Kan tyckar lite torftigt och tråkigt, men de utgör tre grundstenar i vår matlagning, och vi skulle inte klara oss länge utan dem.
Nu tar jag en paus över helgen, men jag återkommer kanske redan på söndag för att dela med mig av ett enkelt recept som inkluderar röda kidneybönor. Det är morgondagens middag jag syftar på, en familjefavorit av rang. Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar