fredag 19 september 2008

Stekt fläskkotlett Pizzaiola med tortiglioni


I dag fann jag återigen inspiration hos Zeta! Detta recept var rent makalöst gott. Tomatsåsen blev magisk...
Jag kan inte annat än rekommendera er att pröva själva! Det här kommer att bli en klar favorit, som vi kommer att laga många fler gånger. Givetvis gjorde jag några smärre förändringar, eller skall vi kalla det förbättringar, eftersom jag hade synpunkter på tillagningsmetoden och ingredienserna. Dblir inte mycket bättre än när man kan glädjas åt ny inspiration i ett nytt recept,och ändå få med det bästa av de egna erfarenheterna!

Stekt fläskkotlett Pizzaiola med tortiglioni
4 fläskkotletter
salt och vitpeppar
olivolja
2 dl rött vin

Tomatsås:
1 silverlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
olivolja
1 burk Mutti krossade tomater
1 dl vitt vin
1 dl vatten
salt, honung och svartpeppar
bladen från ett par stjälkar basilika
bladen från ett par stjälkar timjan

Hetta upp olivolja i en lite kastrull. Stek silverlök och vitlök utan att det tar färg. Häll över tomatkonserv, vitt vin och vatten. Repa av bladen från timjan och riv basilikabladen grovt i bitar; blanda ned i såsen. Krydda med salt, peppar och honung och låt koka i 10-15 minuter.
Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna. Stek kotletterna två åt gången, kryddBryn i olivolja i stekpanna på båda a med flingsalt och vitpeppar. Lägg kotletterna i pannan och häll i rödvinet. Låt koka ihop till hälften. Häll därefter över tomatsåsen, och låt småkoka någon minut. Strö över grovt hackad pladpersilja och servera med nykokt tortiglioni och nyriven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...