lördag 20 september 2008

Fudge brownies med pecannötter
och vit choklad


Chokladkakor är inte alltid så okomplicerade. De kan väcka starka känslor både hos den som bakar och den som blir bjuden att smaka. Jag har själv vissa viktiga kriterier som måste vara uppfyllda för att jag skall finna en chokladkaka tilltalande. Allt handlar som vanligt om tycke och smak! Jag experimenterade mig fram till ett recept som passade perfekt för denna form, som jag drog mig till minnes att jag hade i köksskåpet.

För smakens, såväl som den visuella effektens skull, lade jag till grovt hackad vit choklad i smeten. Resultatet blev mycket tilltalande - i synnerhet tillsammans med en kula hemlagad vaniljglass,denna gång tillverkad med råsocker.

Fudge brownies med pecannötter och vit choklad
100 g mörk choklad, hackad
150 g smör, rumstempererat
3 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1/2 tsk salt
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
100 g pekannötter, grovt hackade
100 gr vit choklad, grovt hackad

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smöret med råsocker, vaniljsocker och salt. Vispa ned äggen, ett i taget. Smält chokladen över vattenbad eller i micron och rör ned den. Sikta över kakao och vetemjöl, och blanda ned i smeten. Tillsätt slutligen pecannötterna och den vita chokladen.
Jag hade täckt min form med smort bakplåtspapper. Formen mäter 24*24 cm. Jag hällde smeten i formen, och slätade till den. Därefter gräddade jag kakan i mitten av ugnen i 30 minuter - och inte en minut mer- Resultatet blev en makalöst god brownie, som jag rekommenderar alla att pröva!

1 kommentar:

  1. Testade att baka dessa igår men tycker inte om pekannötter så jag valde grovhackad mandel istället. Använde Marabous Vintervit-choklad och Willys/Hemköps rättvisemärkta 70%-choklad (kan rekommendera den - utan sojalecitin och mycket bra smak!). Jag gjorde exakt som det stod i receptet och gräddade i 30 minuter men den blev väldigt rinnig och kladdig så den fick vara inne en stund till.. hjälpte inte så mycket men efter att den stått i kylen över natten är den nu perfekt! Ooooootroligt och farligt god! :D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...