Det där låter kanske inte så upphetsande, men det blev så himla gott! Korv skall inte underskattas - inte linser heller, för den delen. Eftersom jag inte hittade tillbaka till det recept som ursprungligen inspirerade mig, som jag beskrev i förra inlägget, så fick jag improvisera.
Mycket framgångsrikt! Den stora fördelen med att matblogga, är att jag nu dokumenterar även när jag improviserar. Det är något av en revolution, faktiskt. Även om jag är en vän av spontanitet i matlagningen, så är det faktiskt ganska trevligt att vid ett senare tillfälle kunna återskapa en lyckad måltid.
Enda problemet var att maten blev så god att jag glömde fotografera den på tallriken! Tilläggas skall också att bruna linser inte är helt lätta att få tag på. När Risenta i de flesta butiker verkar ha utkonkurrerats av GoGreen, vet jag inte på rak arm var jag kan hitta just denna typ av linser...
2 paket Scaan salsiccia (5 korvar/paket)
smör och olivolja till stekningLinsröra
2 burkar bruna linser (d´aucy)
1 burk Mutti konserverade coctailtomater
1 paket bacon
2 chalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 stjälkar bladselleri, gärna med blad, finhackade
olivolja
1/2 dl sherry (eller vitt vin)
1 hönsbuljongtärning
råsocker
1/2 dl bladpersilja, grovt hackadDela baconet i små bitar (jag klipper det) ned i en kall stekpanna.
För över röran till en traktörpanna. Häll av vätskan från linserna och skölj dem. Tillsätt dem i pannan tillsammans med tomatkonserven och grönsaksbuljongtärningen. Låt det hela puttra så att vätskan reduceras, i cirka 15 minuter. Smaka av med en gnutta råsocker.
Vilken jättefin blogg du har. och salsiccia och linser får mig att dregla:D
SvaraRaderaKatja: tack för komplimangen! Jättekul med en ny besökare!
SvaraRadera