Jag gillar omelett, eller kanske skall jag snarare våga kalla det frittata? Vet inte vad min variant kan klassificeras som. De omeletter jag tillagar är i vart fall inte sådana där klassiska, snygga franska saker. De är snarare en sorts stabbig äggröra med mycket fyllning i. Världens bästa snabblunch!
Lördagens variant blev en frittata med gul lök, röd paprika, riktigt god, fyllig fetaost och kryddig lammkorv. Det smakade så bra att vi gjorde samma sak till lunch i dag!Omelett med lök, paprika, feta och lammkorv
1 gul lök, skuren i tunna halvmånar
1 liten röd paprika, skuren i ganska smala stavar
ett halvt paket fetaost, skuren i småbitar eller grovt riven
lammkorv skuren på snedden i ganska tunna skivor
olivolja till stekning
5 ägg
1/2 deciliter vatten
peppar och saltVispa ihop äggen, Vispa ned vattnet. Krydda efter smak.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
När äggsmeten blivit tillräckligt tillagad för just din smak. Själv vill jag bara ha den precis så att den stannat, ansolut ingen stekyta i botten! Dela frittatan i panna och stjälp upp på tallrikar. Lite extra svartpeppar kan vara gott på!
mmmm...man blir så hungrig när jag läsre din blogg...vill komma upp och smaka NUUUUU...../Sara
SvaraRaderaSara: Vänta bara, jag skall allt göda er när ni kommer hit i oktober ;)!
SvaraRadera