torsdag 11 september 2008

På jakt efter inspiration


Jag bläddrade ju igenom en hel del kokböcker i helgen, och jag gjorde så klart små noteringar när jag stötte på något jag skulle vilja laga. Nu i morse stod jag, trots denna dokumentation, inför ett fullkomligt befängt mysterium. Jag kunde se en maträtt framför mig, men kunde inte hitta tillbaka till den i någon av de böcker jag vet jag tittat i! Det fanns en notering som stämde, till namnet vill säga - för när jag tittade i boken i fråga, så var det ändå inte rätt!
I min desperation har jag rent av googlat de två huvudingredienserna, och tack vare det blev jag något klokare. Det blir middag i huset, i dag med.

När jag väl börjat googla, var steget inte långt till att gå in på Bokus och AdLibris och spana på nyutkomna kok- och bakböcker. Behöver jag fler sådana? Förmodligen inte.

Visserligen har jag inte hyllmetrar med kokböcker, och jag rensar faktiskt ut somligt när de stått i åratal och inte lyckats inspirera mig till att öppna och laga. Så finns det ju förvisso också böcker man bara köper för att läsa i och njuta av vackra bilder.

Numera föredrar jag ändå att köpa något jag faktiskt tror att jag kommer vilja använda. Inte bara köpa för att jag kan. För att det är bokrea. Eller för att det är billigt...men jag är så imponerad av de små gratisfoldrar med fantastiska recept från Zeta, som vi plockat på oss i matbutiker, att jag är oerhört lockad att köpa Fernando di Lucas Italienska smakens källa . Får nog gå till en fysisk bokhandel och bläddra lite i den...

2 kommentarer:

  1. Kul med en ny blogg! Jag behöver matinspiration, så jag kommer att följa dig här med stort intresse. Jag har lagt till dig på min länklista plus reggat på Bloggkoll, så förhoppningsvis missar jag inget :). Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Weronica: Tack för de snälla orden! Jag har precis insett att jag faktiskt får kommentarer på bloggen (har inte varit så uppmärksam...). Hoppas att också du får en trevlig helg!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...