onsdag 24 september 2008

När det bara blir fel


Jag hade fullständigt oflyt i dag. Allt verkade så bra, till att börja med. Jag har varit hemifrån i drygt ett dygn på grund av en familjeangelägenhet, men såg fram emot att ställa mig vid spisen och laga middag. Jo, jag var ganska trött och lite distraherad, men matlagningsförmågorna borde trots detta vara intakta, tycker man?

När alla ingredienser var för sig är så rätt. En fin kyckling, kokt salsiccia (rå korv är ju hopplöst att få tag i i Sverige), grönsaker och god tomatkonserv. När receptet låter gott när man läser det. Hur kan då resultatet bli så fullständigt lamt? Det var inte direkt äckligt, det var bara....konstigt.
Kycklinggryta med salsiccia, tomat, oliver och kapris - det verkar inte så dumt, eller hur? Serverat med välkokt polenta, krämig av smör och nyriven parmesanost.

Det var en klockren besvikelse. Det enda positiva var att vi blev påminda om hur gott det är med polenta, och att det var alldeles för längesedan vi åt den.
Men - grytan. Mina kärleksfullt inköpta små korvar verkade ha lyckats absorbera all smak ur tomatsåsen, samtidigt som de själva fullkomligt läckt ut späck och en alltför påträngande smak av fänkål.
Resultatet var en otroligt fet tomatsås, som ändå inte smakade någonting alls! Så märkligt...

Det var helt enkelt inte min dag i dag. I morgon blir det något helt annat, den saken är klar. Något som suddar ut minnet av denna misslyckade måltid.

Återupprättelse, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...