Det ser nog inte särskilt sunkigt ut, men vi har haft en ganska ansträngande helg, av flera skäl. För att muntra upp stämningen medan äldste sonen var på kalas, bakade jag och mellanbarnen kakor.
Smaksättningen blev perfekt, och jag kan bara glädjas åt att mitt gamla originalrecept upenbarligen går att variera nästintill hur mycket som helst. Resultatet blir alltid gott.
I går var det dags för ljus choklad och kanel, vilket visade sig bli precis lika bra som jag hoppats.
Barnen var mycket nöjda.
Cookies med ljus choklad och kanel
100 gram rumsvarmt smör
2,5 dl råsocker
2 tsk kanel
2 krm ekologiskt vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
3 dl havregryn
90 gram vetemjöl (cirka 1,5 dl)
0,5 tsk bikarbonat
175 gram ljus choklad av hyffsat kvalitet, grovt hackadSätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker, kanel och vaniljpulver mjukt. Tillsätt ägget under vispning.
Rör ned salt, bikarbonat, vetemjöl och havregryn. Blanda sist ned chokladen. Fördela degen till 24 klickar på två plåtar. Platta till dem något. Grädda i 10 minuter.
Är jag dum eller .. ?
SvaraRaderaHur mycket choklad och vilken sort använder du dej av?
Mami: Nej, du är inte dum, däremot är jag dum ;). Skall genast korrigera!
SvaraRaderahej! nej jag tycker inte heller de är så dyra och de är värda de kronor extra de kostar. Men många tycker det och låter bli att handla dessa produkter på grund av det. mumsiga kakor du gjort!
SvaraRaderaÅh, det ska jag baka i dag ! För visst får man baka kakor när allt är blä ???
SvaraRaderaJag förstår inte alls var det sunkiga kommer in i bilden...?
SvaraRaderahihi hoppas de var hårdare än mina var?!!
SvaraRaderaSer riktigt fina och smarriga ut!
SvaraRaderaHåhå, det där var ett recept att spara, minsann!
SvaraRaderaLeila: Trodde nog att vi var överens på den här punkten :). Ja, kakorna rekommenderas!
SvaraRaderaLyxpiraya: Småkaksbak är ett måste när livet känns grått. Varför skulle jag annars ställa mig och baka en pissig söndag med en 4,5 åring och en 2,5 åring ;)?
Pytte: Låt dig inte luras av mitt desperata försök till home styling. Ärvda kakfatet, duken ut ur linneskåpet och nöftorftigt utslätad...du ser ju inte resten av tummet...jag ville inte heller skriva om uppkastningar och småkakor i samm inlägg.
Sara: Jo, de var de, det måste erkännas. Men det var inget fel på smaken på dina!
kalasgott: Tack, det var de!
Annica: Världens bästa recept. Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Jag funderar på att experimentera med pecannötter och lönnsirap.
Har provbakat ett stort antal recept i jakten på den perfecta cookien. Dina är överlägset bäst hittills. Jag tror att jag slutar leta nu.
SvaraRaderaLena
Nu har jag äntligen provat det här receptet, har spanat på det länge. Och har äntligen hittat ett bra chocolate chip coockies recept! Tack Annika. :)
SvaraRadera