Det blev ingen skorpa till kaffet för min del. I stället gick jag hem och bakade egna skorpor, med kardemumma och vanilj.Ursprungsreceptet är detsamma som jag utgick från när jag bakade saffransskorpor. Att smaksätta med kardemumma och vanilj är så klart ett säkert kort - sådana goda smaker misslyckas man inte med. Råsockret gör skorporna extra krispiga.
Det här är inte biscotti - det här är riktiga, gammaldags skorpor.Kardemummaskorpor med vanilj
210 gram råsocker
2 ägg
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk mald kardemumma
3 krm ekologiskt vaniljpulver
360 gram vetemjöl
1 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker. Vispa ned äggen ett i taget. Blanda sedan de torra ingredienserna, och rör ihop alltsamman.
Dela degen i två bitar. Rulla ut dem på bakplåtspaper på en plåt, och platta ut dem.
Grädda i cirka 14 minuter. Stäng sedan av ugnen, och ta ut plåten. Dela sedan skorporna, placera ut dem på plåten, och ställ in dem i ugnen igen i fem minuter. Låt dem sedan svalna på plåten.
Förvara dem i en tätslutande burk, så håller skorporna sig krispiga.
Blir lite sugen på att sätta ny smak på mina uppskattade saffransskorpor från viktväktarna
SvaraRaderaMmm, låter gott till em. kaffet på jobbet då hjärnan behöver lite hjälp på traven. Apelsin och ett glas vatten efter så känner man sig lite nyttigare. Sia
SvaraRaderaMums vad gott med skorpor, nu blev jag riktigt sugen på att baka, igen!! : )
SvaraRaderaCrimsonAnna: Det är det som är så härligt, när man har hittat ett riktigt bra recept. Då kan man smaksätta helt efter eget tycke!
SvaraRaderaSia: Ja, det är lätt att falla till föga om man får en sådan där riktig blodsockersvacka...gäller att kunna prioritera!
Sandra: Det är verkligen kul att baka!