tisdag 31 mars 2009

Spagetti med lax, räkor,
sugar snap peas och tomat

Jag satt inte med vid bordet då denna måltid intogs. Som tur var för mig räckte anrättningen till en lunchportion nästföljande dag. På så vis fick också jag del av det goda.
Nu bloggar min man inte om mat, men om han hade gjort det, så borde hans blogg ha hetat Pastamannen. Min man är bra på pasta. Det tycker jag i och för sig att jag också är, men vi lagar inte riktigt samma saker - som tur är.
Vi kompletterar varandra, helt enkelt.
Min man mailade mig receptet, och kommenterade måltiden så här:

Dagens middag gick ned och uppskattades av samtliga; även lilla ettåringen åt med god aptit.

Spagetti med lax, räkor, sugar snap peas och tomat
i paket sugar snap peas
500 g lax, tärnad
200 g skalade räkor
smör till stekning
1 vitlöksklyfta, riven

200 g klyftade coctailtomater
0,5 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
en halv fiskbuljongtärning
salt och vitpeppar

Koka sugar snap peas enligt anvisningarna på paketet. Smält smöret i en traktörpanna. Lägg i den rivna vitlöksklyftan och fräs försiktigt.
Häll i vin, grädde och fiskbuljongtärning. Låt koka upp och lägg därefter i tomatklyftorna. När såsen puttrat i några minuter lägger du i laxtärningarna.
Stäng avplattan, lägg på locket och tillaga några minuter på eftervärmen. Innan serveringen lägger du i sugar snap peas och räkor, och låt dem bli varma.

3 kommentarer:

  1. Härlig blogg med både fina bilder och lovande recept. Jag återkommer!!

    SvaraRadera
  2. HomeRiver: Välkommen hit, och tack för dina fina komplimanger!

    SvaraRadera
  3. det där verkar supergott och enkelt att laga! Jag skriver ned receptet och testar senare i veckan! Vacker bild med!! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...