måndag 9 mars 2009

Något att längta till -
gourmetweekend på Görvälns Slott

Det är visserligen två och en halv månad kvar, men så fort som tiden går är vi snart där. Nu börjar jag längta efter våren, efter primörer och en annan, lättare typ av mat.
Låt oss hoppas att sista helgen i maj blir en sådan där perfekt försommarhelg som bara finns i fantasin, eller på bild i inrednings- och livsstilstidningar.
När nu jag och mannen skall vara barnfria för första gången på två år (ja, det sker inte oftare än så) så är det inte någon romantiskt weekendresa som hägrar. Nej, det blir i stället en gourmetweekend på Görväls Slott.

Egentligen är vi inte typerna som drar iväg till en herrgård eller ett slott. Vi föredrar stad framför land, när vi får tid för oss själva.
Det var faktiskt temat som slutligen fick mig, eller snarare oss, på fall.

Sparris och Rieslingviner.

Det talar för sig själv - eller hur?

Bilden är lånad.

9 kommentarer:

 1. Kikar nyfiket in här för första gången. Det låter ju underbart att åka iväg - själva - och äta gott. Nu ska jag botanisera runt bland dina inlägg. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Görvälns slott låter toppen. Min kompis hade sin bröllopsfest där och hon var jättenöjd.
  Ja, uj vad man längtar till våren i den här icke-årstiden som råder i gråa, smutsiga mars.
  Själv spanar jag weekend eller i alla fall en kväll med god mat och SPA på Rånäs slott. Det ligger nämligen i närheten av landet och kan kanske locka med J ut i spenaten på påsklovet. (Det behövs mycket bra argument såhär i båtfiffartider...)

  Många hälsningar från fröken Dill

  SvaraRadera
 3. Låter som en utmärkt helg! Sparris på våren är ju fantastiskt gott!

  Som 22-åring ville jag åka på sparrisfestival på Österlen... När jag berättade det på jobbet tittade min tjugo år äldra kollega dumt på mig och undrade om jag inte borde vilja åka på Roskildefestival istället. Ha ha! :)

  SvaraRadera
 4. Jag säger bara S-L-U-R-P!

  SvaraRadera
 5. Åh den helgen är ni värda!!!
  Snart ses vi!!

  SvaraRadera
 6. Jag förstår att du längtar! Vilket härligt tema.

  SvaraRadera
 7. Speja: Välkommen hit! Hoppas du skall trivas.

  Fröken Dill: Det låter bra att höra att din kompis var nöjd.
  Du får väl kidnappa J i värsta fall och tvinga ut honom i spenaten. När han väl är där kommer han säkert att uppskatta det hela...

  Ingela: Jag tycker du låter helt normal. Eller så var vi båda något udda i 20-årsåldern ;).

  Fredrik: Just det. Slurp är ordet!

  Sara: Ja det skall bli härligt. Inte för att det är synd om oss på något sätt, men en gång vartannat år är det ganska behagligt att sova borta från barnen.

  Mimmi: Ja, när jag först preliminärbokade var temat inte bestämt. GIssa om jag blev glad när det dök upp?!

  SvaraRadera
 8. Görvälnsslott verkar hur vackert som helst, jag får en massa pressreleaser därifrån och skulle gärna åka dit. Och sommelier Göran (2 m lång och rasande trevlig) kommer definitivt att hitta de bästa rieslingvinerna åt er. Åh, vilken förträfflig helg!

  SvaraRadera
 9. Alice Det får ju bara alltsamman att låta ännu bättre! Det kommer säkert bli ett mat- och dryckminne jag kan leva på länge.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...