onsdag 18 mars 2009

Bloggare, bönsökningar och
spridda funderingar

Jag söker ofta slumpvis på nätet. Sökordet kan vara en ingrediens, ett namn eller en fras. Vid några tillfällen har detta lett till riktiga fullträffar.
Inte sällan har jag hamnat på andra matbloggar. I bland har jag då till min besvikelse upptäckt att bloggen i fråga inte längre uppdateras.
Matbloggen Hushållsassistenten verkar vara ett sådant fall. Dit hittade jag vid en slumpmässig sökning på - flageoletbönor, så klart. Lite enkelspårigt, men ni som läst här ett tag vet hur jag sökte med ljus och lykta och hur förtjust jag blev när jag slutligen fick napp.
Jag tycker verkligen det är synd att bloggaren i fråga inte fortsatte skriva. Synd inte bara för att hon skriver bra och för att jag gillar recepten (hur god låter inte Heddas lammgryta?)- utan inte minst för att jag genom bloggen fick tipset om butiken Chez Albert, som jag inte ens visste fanns.
Det är bara några månader sedan det senaste inlägget - kanske återkommer Ninni framöver?

Varje övergiven blogg jag stött på har fått mig att fundera över varför jag själv skriver - och fortsätter skriva. Inte minst har jag även funderat över hur betydelsefullt det är för mig att veta att det finns någon som läser det jag skriver. Någon som finner det såpass intressant att det är värt att komma tillbaka.
Till en början tänkte jag inte ens på bloggstatistik. Sedan lärde jag mig en något genant läxa om mig själv - att något så världsligt som bekräftelsen i att se hur besökssiffrorna steg gav mig en oanad tillfredställelse. Jag minns mycket väl min förtjusning när besöksräknaren passerat tusen besökare.
Vad kan jag säga?
Jag är väl inte mer än människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...