torsdag 19 mars 2009

Finalisterna i Taffels och Vulkans kokbokstävling

Det var tydligen inte helt lätt att välja de fem personer som skulle få komma till final i kokbokstävlingen som anordnats av Taffel och Vulkan. Det är lätt att förstå när man läser dessa beskrivningar av finalisternas manus:

Combos av Alf Tumble
Mat, vin och musik i sinnliga kombinationer… Mycket mer än så behövs inte för att livet ska vara underbart. Men Alf Tumble vet dessutom hur man kombinerar storheterna så att det slår gnistor. Varje recept är försedd med både dryckestips och det perfekta låtvalet. En bok omöjlig att släppa (utom för att rusa ut i köket och brassa käk och digga.

Car-b-q av Lisbeth Olofsson
Lisbet Olofsson menar att varje bil förtjänar sin egen rätt. Och efter att ha läst hennes frejdiga kokbok håller vi med henne. Lär dig laga smarriga rätter som hettas upp på bilmotorn. Vi ska inte sticka under stol med att det är extra roligt att det är en kvinna som älskar bilar så passionerat att hon till och med vill laga mat på dem.

Mexikanska dukfläckare av Gabriela Villagran Backman
Något så ovanligt som en kärleksförklaring till det mexikanska köket som samtidigt är pedagogisk. Varje sida ger dig nya kunskaper och insikter i det i Sverige nästan okända äkta mexikanska köket. Eftersom Gabriela Villagran Backman har bott i Sverige vet hon dessutom hur du lockar fram de rätta smakerna även i ett svenskt kök.

Sparsmakat av Signe Svensson
Visste ni att ordet amatör betyder älskare? Det här är amatörer att älska. En bok om kärleken mellan två makar, kärleken till maten och kärleken till Italien. Fullkomligt oemotståndligt! Amore vid första ögonkastet!

Man tager vad man haverDet här är mer än en kokbok. Per Ulfson Falkner, som även varit finalist i Årets Hemmakock, lär ut hemligheten bakom kreativitet i köket. Det handlar inte om exakta recept utan om ett sätt att tänka.

Samtliga dessa manus låter i mina öron minst lika intressanta, om inte mer intressanta, än många redan publicerade kokböcker.

1 kommentar:

  1. Hej Annika! Det var jättekul med kokbokstävlingen och jag måste berätta att mitt manus till Mexikanska dukfläckare vann! :-) Nu är den ute på Vulkan och har en egen hemsida: http://www.mexikanskadukflackare.se där jag har lagt upp ett litet smakprov, ett recept på mexikansk vermicellisoppa.

    I min blogg Världens smaker: reloaded har jag idag delat med mig av min senaste mexikanska "adobo" till sommarens grillad mat. Den är ett exempel på de recept som finns i boken.

    Kram!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...