fredag 20 mars 2009

Ett lämpligt vin till bolognese?

Inför Bloggonese 2009 stod jag inför dilemmat att välja rätt dryck. Det är alltid kul att pröva nya viner, och därför föll mitt val på en flaska
Cappello di Prete (nr 2727).
Nu lyckades jag med god hjälp av några övriga medverkande dricka ur flaskan innan det var dags att äta, varför jag snart måste inhandla en ny flaska, för att kunna ta reda på om det passade så bra som jag trodde det skulle.

Jag kommer revidera mitt recept på bolognese - känner att det hade mått bra av mer tomat och mer syra. Det ger mig bara en anledning att laga det snart igen.
Funderar också allvarligt på att tillsätta lite fin fläskfärs. Det verkar helt klart ha gjort mycket för smaken på det vinnande bidraget.

3 kommentarer:

  1. Det var verkligen ett supergott vin!!! Måste inhandlas å det snaraste, men inte ikväll för då blir det istället en torr riesling, räkor och fisk (ur fisklådan, direkt från västkusten).

    Många Dilliska hälsningar

    SvaraRadera
  2. Där ser du, det var dillen som drack upp det, inte jag.

    SvaraRadera
  3. Fröken Dill: Det var verkligen gott! Fisklådan lockar för övrigt mer och mer, måste jag säga...

    K: Du var säkerligen helt oskyldig!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...