söndag 13 december 2009

Katastrof!


Jag skämtar inte. En katastrof har verkligen inträffat. Mitt älskade, gamla tårthäfte är spårlöst försvunnet! Jag letade efter det nu i kväll, och kan inte hitta det någonstans. Nu har vi inte någon fantastiskt pedantisk ordning här hemma, men det brukar alltid ligga på ett och samma ställe.
Nu är det borta.

Jag hoppas givetvis att det bara halkat fel; hamnat i någon kokbok, eller i någon hög någonstans, men jag är pessimistisk.

Det känns lite som att en epok går i graven. Här har jag sparat detta häfte i över tjugo år - och så märker jag inte ens av att jag slarvat bort det.
Förrän i kväll, vill säga.
Tyck lite synd om mig, är ni snälla.

Kvällens konfekt-experiment gick dessutom åt fanders. Nu ska jag tröstbaka några småkakor, som plåster på såren.

10 kommentarer:

 1. Du ska se att det dyker upp när du minst anar det. Så är det, saker ligger framför ögonen på en - men det är först när man blundat ett tag som man ser dem.

  Hoppas småkakebaket blir lyckat. Se till att få lite sömn sen, lova det.

  SvaraRadera
 2. Du hittar det säkert snart! Skrev du inte om den ryska kakan med kolasås för inte så länge sen, eller minns jag fel?

  Har en fråga till dig, har du gjort (saffrans)tryffel (som godis alltså) och spritsat ut den i t.ex. ischokladsformar? Har fått för mig att det skulle vara gott och kul. Har hittat bra recept på tryffel tror jag men jag vill helst inte rulla till bollar och rulla dem i något eller doppa dem utan bara känna den härliga saffranssmaken. Ja, har du gjort något liknande och har något tips, går det? Tack på förhand och hoppas broschyren dyker fram, den är bra!
  Hälsningar / Åsa

  SvaraRadera
 3. Det är så hemskt tråkigt när man förlägger saker men den kommer säkert dyka upp när du minst anar det! Men dina småkakor verkade ju väldigt goda. Själv bjöds jag på saffransbullar med vaniljsmör, mandelmassa och russin blötlagda i glögg, överjordiskt goda & saftiga!

  SvaraRadera
 4. jag har samma häfte i mina samlingar, jag kan kopiera mitt åt dig

  SvaraRadera
 5. Det är HEMSKT med förlorade recept!
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 6. Jag har det också, bara hojta till om du vill ha det :)

  SvaraRadera
 7. Från Annika till Annika::Jag kan scanna in det o maila om du vill

  SvaraRadera
 8. Oh Annikas, jag har tappat bort mammas häfte, får jag vara med på mailutskicket så är jag evigt tacksam ?!

  SvaraRadera
 9. Tack alla- vilken härlig respons i min nöd! Fantastiskt att ni så generöst erbjuder er att hjälpa mig! Den inscannade, mailade versionen låter ju för bra för att vara sann! Borde läggas upp permanent här på SMASKENS, för nedladdning...

  Rebecca: Hoppas, hoppas att det dyker upp!

  Åsa: Jag har aldrig prövat själv att göra så, men jag vet att det går alldeles utmärkt, och man slipper ju kladdet på så vis!

  Kristin: De där bullarna låter ju grymt goda!

  Anna: Tusen tack!

  Fröken Dill: Ja, jag minns ju det förlorade tårtreceptet du slutligen hittade!

  Anette: Tack också till dig!

  Annika K: Vill du göra det? Det skulle vara helt fantastiskt!

  Filippa: Visst kan du det, antar jag?

  SvaraRadera
 10. Finns recept på bullarna!
  http://foodmob.blogspot.com/2009/12/lucka-nr15.html

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...