tisdag 8 december 2009

Ett berg av kött
- fram med skärmaskinen

Längst bak vedrökt oxinnanlår, längst fram fjällpastrami
och till höger flatrökt fjällskinka.

I oktober skrevs det en hel del om Ridderheims rökta och kokta fjällskinkor utan e-nummer. Jag fick provsmaka skinkorna i fråga, men de föll mig inte i smaken.
För några veckor sedan var det meningen att jag skulle ha provsmakat Ridderheims kokta julskinka utan e-nummer, men den levererades aldrig (vilket kanske var lika bra, eftersom jag faktiskt föredrar ugnsbakad skinka).
Nu har Ridderheim lanserat ytterligare e-nummerfria produkter. Jag är självklart positiv till detta, men, jag vill betona att för mig är smaken viktigast. Därför känns det roligt att kunna skriva att de tre produkter jag hittills provmakat faktiskt tilltalar mig.

När det plötsligt levereras ett litet berg av kött, är det lika bra att tänka om vad gäller middagsplaner. Kavla upp ärmarna, och plocka fram skärmaskinen. I går kväll bestod vår middag av surdegsbröd med fjällpastrami, vedrökt oxinnanlår och flatrökt fjällskinka.

Fjällpastramin, "varsamt kokt i fjällvatten och därefter rullad för hand i svartpeppar", var mycket saftig och smakade fantastiskt bra, i synnerhet med tanke på att jag inte är särskilt förstjust i pastrami. Detta kanske i sig inte är ett bra betyg till fjällpastramin, men den är väl godkänd i min gom.

Vedrökt oxinnanlår, "vedrökt under lång tid för den goda smakens skull", var verkligen riktigt gott. Det tilltalade oss helt klart, med sin starka röksmak och påtaglig sälta. Oxinnanlåret får betyget mycket väl godkänt.

Flatrökt fjällskinka, "vedrökt i två dygn för den perfekta smaken", var mycket rökig och fin i smaken. Tänk, om den fjällskinkorna hade smakat så bra - då hade jag inte haft problem med att äta upp dem (jag undrar om det inte fortfarande ligger kvar påsar i frysen?). Denna skinka blir helt klartväl godkänd.

7 kommentarer:

 1. Jamen nu kan jag pusta ut lite. Min smak är inte helt tokig alltså :).

  SvaraRadera
 2. Rebecca: Nej, "vår smak" är det inget fel på! Jag är mest skeptiskt till de rökta revbensspjällen...i övrigt verkar detta vara en bra satsning. Skulle bara önska att Ridderheims hemsida var adekvat uppdaterad med mer information om produkterna.

  SvaraRadera
 3. Håller med, hemsidan är smått usel. Istället för att ordna en video med en kille som pratar om Jokkmokks korv hade de väl kunna lägga energin på att fösa in lite produktfakta?

  Revbensspjällen har jag inte testat än. Alltså inget att se fram emot?

  SvaraRadera
 4. Smakade på några av produkterna igår, tyckte allt var gott, idag är det rostbiffens tur.

  SvaraRadera
 5. Hihi, jag skulle också få prova skinkan men den blev inte levererad till mig heller!
  Håller med dig om pastramin, jättegod!

  SvaraRadera
 6. Rebecca: Nej, jag har inte smakat revbensspjämen ännu, men är lite allmänt skeptisk till dem... det kanske jag får äta upp senare ;).
  Martina: Hittills bådar det helt klart gott!

  Spralligast: pastramin var riktigt bra! och skinkan, som jag skrev - det var nog lika bra att den inte kom till mig.

  SvaraRadera
 7. Lite lustigt att julskinkan inte kommit fram vare sig till dig, Kari eller mig...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...