Till lingon borde ingefära passa utmärkt, tyckte jag.
I tankarna gick också någon sorts vag association till sushi och ingefära. Långsökt, jag vet, men det var så det gick till.Provsmakning sker tidigast onsdag kväll, da'n före dopparedan. Jag ber således att få återkomma.Sill med lingon och ingefära
1 burk inläggningssill (drygt 400 gram)
1 liten rödlök
20 gram färsk ingefära, skalad
0,5 dl lingon
10 korn svartpeppar, helaLag
0,5 dl ättika 12 %
1 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 msk salt
Skär sillen i generösa portionsbitar
Koka upp lagen, drag den från plattan och låt den svalna. Skala ingefäran, oh skär den i skivor. Skär rödlöken i tunna halvmånar.
Varva sedan sillen med de övriga ingredienserna i en väldiskad glasburk. Häll lagen i burken, och låt stå minst ett dygn; gärna två.
Låter gott med gari-kopplingen och lingonen lyser vackert i burken.
SvaraRaderaDet bara MÅSTE bli gott med lingon och ingefära! Inlagd sill och sushi är ju lite släkt. Inte undra på att vi svenskar fallit totalt för sushi.
SvaraRaderaHälsar fröken Dill
AnnaB och Fröken Dill: Ännu ett pinsamt sent svar. Det var jättegott!
SvaraRadera