tisdag 22 december 2009

Ett aningen blasfemiskt tips


Vet ni vad? Det rullas inte några tryfflar i det här huset. Inte heller gjuts det några praliner, eller kokas någon kola.
Inte en chans; inte i år. Jag har gjort mycket julgodis, och komponerat många chokladpraliner i mina dar. Nu pausar jag tills barnen blivit något år äldre.

Däremot har jag i förmiddags inhandlat en hel, mycket vacker burk full med Lonka-fudge hos NK Konfektyr, samt ett antal hekton av mina favoritpraliner från Chokladfabriken.

Ni vet väl att man inte måste göra julodis? Vissa saker smakar faktiskt lika gott, om inte godare, när de köps från rätt ställen.

6 kommentarer:

 1. Vad mycket gott du fått till sen jag var inne sist :)
  Självklart kan man köpa gott julgodis, din kolaburk ser inte dum ut. Lonkakola är ju en gammal favorit.
  Jag har gjort två sorter, det får räcka till Släktens julbord. De andra har nog gjort fler...
  En riktigt God Jul önskar Birgitta

  SvaraRadera
 2. Mm, den där fudgen köpte jag förra julen, underbar! Den vackra burken blev sedan min vaniljsockerburk. Visst behöver man inte göra eget julgodis ;-), men mina barn ser verkligen fram emot förberedelserna, så där släpper jag in dem (de är obönhörligen portade från köket när jag jobbar). Och jag är ganska barnslig på julen och tycker det är skoj.

  SvaraRadera
 3. Mmm, sitter precis och suger på en av godbitarna ur påsen. Tackar hjärtligast och önskar god jul och gott nytt år till hela familjen. Hoppas era tungor mår lika bra som min ;).

  /K

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt Annika!
  Dessutom kan man köpa de rätta mängderna och slippa dela två personer på en hel sats knäck (=ont i magen och inga tänker kvar..).
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 5. Jag har gjort massvis av julgodis i år, det är så roligt och tiden har funnits där :)

  Men jag skulle inte tacka nej till den engelska fudgen för det, det är ju så gott! :)

  SvaraRadera
 6. Birgitta: Tack! Det viktigaste är nog att alla får känna att det inte är någon press på vad man måste göra. Hoppas du hade en härlig jul!

  Anna B: Låter jättetrevligt! Mitt nyårsläfte för 2010 borde nog vara att släppa in barnen mer i köket, och utnyttha dem för annat än dukning och avdukning ;).

  K: Kul att du uppskattade godsakerna! Hoppas att du haft en skön jul och fått vara ledig!

  Fröken Dill: Så sant!

  Sandra: Det är ju fantastiskt kul att göra julgodis, men var sak har sin tid, som man brukar säga ;).

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...