fredag 25 december 2009

Jag önskar eder alla
en fortsatt fröjdefull jul

Ett bildbevis på skönheten.

Den goda maten är (upp)äten; klapparna sedan länge öppnade. Kaffet, cognacen och chokladpralinerna är avnjutna. Nu återstår bara att gå och lägga sig - i morgon är det vår äldste sons förelsedag, och det kräver så klart sitt engagemang.

Jag måste helt klart ha varit snäll i år, eftersom Tomten, eller rättare sagt min man, förärade mig den så åtrådda patéformen från Le Creuset. I brist på egen bild, använder jag hemsidans. Som ni förstår är jag ganska så lycklig över denna present. Det kommer att bli en hel del patéer under 2010, den saken är säker.

Nu tar jag ett blogguppehåll, för att samla kraft och umgås med familjen. Vi ses igen framåt nyår, inför planeringen av menyn.

God Jul!

11 kommentarer:

 1. Tack snälla du för goda recept. Kycklingleverpatén blev en hit! En fortsatt skön julhelg och ett Gott Nyår.

  SvaraRadera
 2. God Jul och God fortsättning. Jag förstår din lycka över formen. Se till att njuta tills vi hörs igen!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. God fortsättning tillönskar jag dig. Själv har jag fått tre efterlängtade julklappar på matsidan-en skärbräda i ek, en te-sil från Koziol och en tårtspade.

  SvaraRadera
 5. God fortsättning, Annika!
  Mellandagar i lugn och ro låter härligt och mycket välförtjänt.
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 6. Åh, hurra för äkta män! Min förärade mig med en ny hushållsassistent av modell döläcker! :D

  SvaraRadera
 7. Ser fram emot att följa dig 2010 - ett riktigt gott nytt år önskar jag dig // Killen med en nu mandolin!

  SvaraRadera
 8. God jul! Själv fick jag en lila slev :)

  SvaraRadera
 9. Anette: Så roligt att patén förr er i smaken! Ja är själv löjligt nöjd över att detta experiment föll så väl ut!

  Rebecca: Hoppas du får en riktigt skön julhelg, och många fina klappar!

  CrimsonAnna: Härligt med sådana användbara julklappar. God fortsättning!

  Fröken Dill: Riktigt skönt att ta en liten paus, efter en mycket intensiv advent!

  Mikaela Mars: Läste, men hann inte kommentera just då. Fantastiskt sympatisk julklapp - och make ;)!

  Silver: En mandolin gör köks-livet roligare. Hoppas du ska få mycket nöje med den!

  Kristin: Lila slev - inte illa! God fortsättning!

  SvaraRadera
 10. Hej Annika,
  Du som är haj på det här med grytor:) Jag har fått ett presentkort på Cervera i julklapp och kommer att lägga det på en Le Creusetgryta. Nu sitter jag med lyxproblemet att jag inte kan bestämma vilken storlek och färg jag vill ha...Vi är endast ett tvåmanshushåll och jag ser främst att den kommer användas till långkok av diverse köttstycken i ugnen...vad tror du, hur stor är din gryta? Kan 26 cm (5,3 liter) för litet?

  God fortsättning,

  Sofia

  SvaraRadera
 11. Sofisa: God fortsättning till diog med! Och förlåt mitt sena svar...
  Sp vitt jag kan bedöma rymmer våra stora le Creuset grytor 5,3 liter. (Vi har en var från tiden innan vi blev ett par). Vi har även en mindre på kanske 3,5 liter? Den kommer ofta till använding när vi lagar raguer.
  Svaret är helt enkelt att jag tycker att vi klarar oss bra och långt med 5,3-litersgrytorna.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...